ZGODNA BRINETA

Sjećate li je se: Prije 12 godina svi su bili opsjednuti njezinom pjesmom, a zatim je nestala

30.11.2020 u 20:20

Bionic
Reading

Gabriella Cilmi, talentirana tinejdžerica iz Melbournea prije 12 godina je bila velika glazbena senzacija koju su uspoređivali i s Amy Winehouse

Prije točno 12 godina hit 'Sweat About Me' u izvedbi tad 16-godišnje Australke talijanskih korijena vrtio se doslovce posvuda, a zgodna brineta rokerskog imidža bila je velika zvijezda.

Pljuštale su nagrade, nastupi, brojni intervjui i naslovnice, a mnogi su je zbog specifičnog glasa i glazbenog stila uspoređivali i s neponovljivom Amy Winehouse.

Usprkos velikim predviđanjima, njezin se glazbeni put naglo zaustavio i mlada Gabriella poput mnogih perspektivnih glazbenika nikad nije ponovila taj uspjeh.

Gabriella danas ima 29 godina i živi u Londonu, a sudeći po fotografijama na njezinom Instagram profilu, pjevačica se nije puno promijenila. Duga smeđa kosa je tu, kao i šarmantni osmijeh.

Glazbenica rođena u Melbourneu najavila je prošle jeseni povratak s mini albumom The Water na kojem se nalazi šest pjesama, a prije nekoliko godina je izjavila kako je razmišljala napustiti glazbu i prekvalificirati se za odgajateljicu u vrtiću no ipak je odustala.

U jednom je ranijem intervjuu otkrila kako je uspjeh došao prebrzo.

  • +5
Gabriella Cilmi Izvor: Profimedia / Autor: Duncan Bryceland / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Nije mi jasno kako sam uspjela i plesati dok pjevam jer mi to nikako ne ide. Bila sam tužna i usamljena. To je bilo razdoblje u kojem sam se osjećala jako izgubljeno', rekla je.

Dosad je objavila ukupno tri albuma, no Ten (2010.) i The Sting (2013.) nisu nikad ponovili uspjeh prvijenca 'Lessons to Be Learned', a 2014. je održala koncert i u zagrebačkoj Tvornici.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube