prirodna ljepotica

Glumi u hororima: Tko je lijepa Bosanka koja je ostvarila uspjeh u Hollywoodu

08.09.2023 u 14:56

Bionic
Reading

Elma Begović je Kanađanka podrijetlom iz Bosne i Hercegovine. Rođena je u Bijeljini koju je napustila zbog ratnih okolnosti. Od tad u Hollywoodu gradi glumački karijeru, a prva uloga koju je ostvarila bila je u filmu 'Bite' (2015)

Nakon toga Elma Begović je dobila uloge u filmovima 'Tear Us Apart' (2019) i 'The Day We Left' (2021), a prije nekoliko godina je osvojila nagradu za najbolju glumicu na Los Angeles Cinema Festival of Hollywood. Riječ je o kratkom filmu 'Undone'. Publiku je osim talentom osvojila i prirodnom ljepotom.

'Za vrijeme rata sam živjela u Berlinu. Kao djevojčica sam, zajedno sa svojim sestrama, organizoirala Talent Shows za drugu djecu u našem izbjegličkom domu. Ponekad bismo zaradile u markama, ponekad u Kinder čokoladicama', ispričala je za portal MojaBih. Poslije rata vratili su se u Bosnu, gdje su tri godine živjeli u Tuzli.

'Roditelji su imali veliku želju da nas školuju i da pokažu ljepši život od onog koji smo živjeli. Tako smo stigli do Kanade. Tu sam imala priliku školovati se i ostvariti svoju želju da postanem glumica, objasnila je. Odlazak u hladnu Kanadu bio je težak za njihovu obitelj, nisu znali engleski jezik, a kad ga je naučila Elma se počela baviti košarkom i odlazila je na satove glume.

Najveća inspiracija joj je njen prijatelj i glumac Mena Massoud, glavni glumac u novom 'Aladdin', a jako cijeni rad glumica Emily Blunt, Issa Rae, Emme Stone. Bosnu se trudi posjetiti svakih nekoliko godina, a želja joj se i snimiti film u domovini. Prije nekoliko godina imala je čast biti gošća na Sarajevo Film Festivalu