FLORENCE PUGH

Najtraženija glumica današnjice Hollywoodu je jasno dala do znanja da se neće pokoravati

28.08.2023 u 05:58

Bionic
Reading

Hollywood joj je odmah u startu pokazao zube, poručivši joj da mora smršavjeti ako želi uspjeti, no ona je na najbolji mogući način poručila da nema namjeru poslušati to. Florence Pugh u kratko je vrijeme postala jedna od najtraženijih glumica, a njezini obožavatelji mogu je trenutno gledati u filmu Christophera Nolana ‘Oppenheimer’

Njezin dubok i pomalo hrapav glas nešto je čime osvaja, kao i nevjerojatnim glumačkim talentom, a stav da nema namjeru pokoravati se suludim željama Hollywooda za nju nije bio poguban. Dapače, doveo ju je na sam vrh te danas, usprkos svojim stajlinzima, ali i odlukama poput one da ošiša u potpunosti svoju plavu kosu, dobiva uloge u najtraženijim filmovima.

Sa Zendayom i Timotheejem Chalametom spada u novu generaciju glumaca s kojima želi raditi apsolutno svaki uspješan redatelj, stoga ne čudi to da 27-godišnjoj Britanki novi scenariji stižu poštom gotovo na dnevnoj bazi.

  • +30
Florence Pugh Izvor: Profimedia / Autor: Matt Baron/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia

A ona bira samo uloge u koje uistinu vjeruje. Tako je pristala glumiti u nastavku hit filma Denisa Villeneuvea ‘Dina’, koji u kina stiže ove jeseni, a trenutno je možemo gledati u hitu Christophera Nolana ‘Oppenheimer’.

Foršpan za 'Oppenheimer' Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Upravo je Villeneuve uputio samo riječi hvale za njezin talent, rekavši: ‘Iako je još mlada, puna je samopouzdanja, a ja sam se osjećao kao da radim s nekim tko može učiniti baš sve i prikazati paletu različitih emocija pred kamerama.’

Lijepa Britanka rođena je 3. siječnja 1996. godine u britanskom Oxfordu kao jedna od četvero djece plesačice Deborah te menadžera niza restorana Clintona Pugha. Njezinim stopama krenuo je i brat Toby Sebastian, a on se bavi i glazbom, ali i sestra Arabella Gibbins.

  • +7
Oppenheimer Izvor: Profimedia / Autor: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Djetinjstvo joj je obilježila traheomalacija, zbog čega je često boravila u bolnici. Riječ je o zdravstvenom stanju koje nastaje kada se hrskavica u dušniku nije pravilno razvila ili je oštećena pa onda, umjesto da stijenke dušnika budu krute, postaju mlohave. Takvo stanje otežava joj disanje, osobito izdisaj.

Godinama kasnije pristala je na operaciju dušnika, tijekom koje joj je ugrađena cijev kako ne bi imala poteškoća pri disanju, no to nije prošlo bez posljedica. Upravo zbog toga svega glas joj se promijenio, postao je dublji i hrapaviji, kakav je i danas. Njoj se to jako svidjelo, pa je kao tinejdžerica čak i pjevala i snimala videa za YouTube, nadajući se da će se, osim kao glumica, proslaviti kao pjevačica.

Florence Pugh Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

U nadi da će topliji krajevi pridonijeti njezinom oporavku, obitelj je donijela odluku kada je Pugh imala tri godine o preseljenju u luksuzno turističko naselje Sotogrande, smješteno na morskoj obali istočno od Gibraltara, gdje su živjeli do njezine šeste godine, kada su ponovno spakirali kofere i vratili se u Oxford.

Upravo je tamo dobila svoju prvu ulogu u kazališnoj predstavi te je pokazala nevjerojatan talent - skinuvši jorkširski naglasak. Odluka njezinih roditelja da je školuju u privatnim školama nikako joj se nije svidjela i to iz jednostavnog i jasnog razloga - jer ondje nisu podupirali njezine glumačke ambicije. A razlog zbog kojeg se toliko oduševila svijetom glume nije se krio u njezinoj želji da postane slavna i da ode u Hollywood, već zbog kostima koje je mogla nositi.

Naime njezina majka je u slobodno vrijeme radila kao kostimografkinja, kreirajući odjeću za školske predstave, što se Pugh itekako svidjelo. Dane je provodila tražeći odjeću koja će biti idealna za to da oživi pojedini lik na daskama koje život znače.

‘Svaki put kad bi radili na nekoj novoj predstavi, najviše sam voljela ući u njezinu sobu, prepunu kostima, tražeći neki koji će najbolje odgovarati mom liku. A ona je bila sjajna, puna zarazne strasti’, izjavila je svojedobno glumica, dodavši: ‘Gluma me privukla i zbog toga što sam rano spoznala njezinu moć. Svidjelo mi se to što svi u gledalištu šute i iščekuju što ću sljedeće izgovoriti.’

U filmski svijet zakoračila je kao 17-godišnjakinja, kada joj je majka predložila da snimi video za audiciju filma ‘Omaglica’. Naime doznala je da producenti filma traže mladu glumicu koja bi utjelovila problematičnu trudnu tinejdžericu. Poslušala je majčin savjet, snimila se i poslala video, a već sljedećeg dana primila je poziv koji joj je promijenio život. Ulogu je dobila uz godinu mlađu Maisie Williams, a nju danas znamo po ulozi Arye Stark u hit seriji ‘Igra prijestolja’.

‘Osjećala sam se nespremna za taj posao. Nisam pohađala nikakvu glumačku školu, nisam imala nikakvog prethodnog iskustva’, priznala je naknadno Pugh, a za taj film dobila je pozitivne kritike. No ono što je važnije je to da joj je otvorio nova vrata.

Njezin talent prepoznali su producenti američke serije ’Studio City’ i pozvali je u pilot-epizodu, no na snimanju je doživjela težak udarac.

Naime to je bilo prvi put da se Pugh suočila s visokim očekivanjima Hollywooda, u kojem su smatrali da sa svojih 162 centimetra ima previše kilograma. ‘Rekli su mi da moram smršavjeti, promijeniti frizuru i još puno toga’, otkrila je tek kasnije mlada Britanka. Serija nije doživjela uspjeh kojem su se svi nadali, a za nju je to zapravo bilo najbolje što joj se moglo dogoditi.

Umjesto da ostane u Hollywoodu i pristane na surove uvjete filmskog svijeta, vratila se kući te je mogla biti ono što jest i gdje su redatelji proučavali njezin talent, a ne izgled.

Prvu glavnu žensku ulogu dobila je 2016. u filmu ‘Lady Macbeth’, a nakon toga stigao je ‘Kralj Lear’ s Anthnoyjem Hopkinsom. Tri godine kasnije, 2019., snimila je čak tri filma i njima je samo zacementirala svoj status. Poslije humoristične drame ‘Obiteljska borba’ i hororca ‘Midsommar’, snimila je novu adaptaciju ‘Malih žena’, pod redateljskom palicom Grete Gerwig, i doslovce raspametila sve.

Paralelno s filmskim uspjehom dogodila joj se prava holivudska ljubav, i to s 20 godina starijim glumcem Zachom Braffom, koji je režirao film u kojem je glumila - ‘In the Time It Takes to Get There’.

Njihova veza izazvala je burne reakcije, a ona se na to nije obazirala, tvrdeći da ju je osvojio bez obzira na svoje godine.

Upravo je on bio razlog zbog kojeg je svoju adresu u Oxfordu odlučila zamijeniti onom u Los Angelesu. Smjestila se u hipsterskoj četvrti Silver Lake, prepunoj galerija, dućančića i restorana, te je ljubila starijeg kolegu u tajnosti.

Njihova je zajednička odluka bila da će im privatni život i ostati takav, a ono po čemu se razlikuju od ostalih bivših holivudskih parova je to da su i nakon prekida ostali u odličnim odnosima. Dapače, njihov je odnos takav da si i dalje putem društvenih mreža čestitaju rođendan, kao i sve profesionalne uspjehe.

Među njih spadaju zasigurno filmovi u kojima je Pugh glumila posljednjih godina, uključujući film redateljice i glumice Olivije Wilde, ‘Ne brini, draga’, a koji nije zaobišlo nekoliko skandala. Ne samo da je Wilde dala otkaz Shiji LaBeoufu, koji je trebao imati glavnu ulogu u filmu, nego je na njegovo mjesto stavila britanskog pjevača i glumca Harryja Stylesa.

Izvor: Društvene mreže

Zbog njega je propao Olivijin brak, ali je došlo i do velike svađe između nje i Pugh. Razlog za svađu do danas nije otkriven, tek se nagađalo o tome, no da je bilo nečega, govori i to da se britanska glumica nije pojavila na konferenciji za medije nakon premijere filma na Filmskom festivalu u Veneciji.

Ne zamarajući se time što javnost bruji, Pugh je odlučila prionuti na posao. Pristala je glumiti u nastavku hita ‘Dina’, u kojem je ponovno imala prilike glumiti s Timotheejem Chalametom.

Njih dvoje već su se pokazali kao odličan tandem u filmu ‘Male žene’, a govorilo se da savršeno funkcioniraju, čak do te mjere da je redatelj Denis Villeneuve morao udaljiti njihove kamp kućice na setu.

Iako je bilo šuškanja da između njih dvoje postoji nešto više, ona je demantirala vezom s fotografom Charliejem Goochom, kojeg je upoznala tijekom europske promotivne turneje za film ‘Black Widow’, u kojem je glumila sa Scarlett Johansson.

Prvo zajedničko pojavljivanje u javnosti imali su na Valentinovo ove godine, a šuška se i da je zbog njega kupila stan u južnom dijelu Londona, gdje Gooch živi, ali i ima svoj fotostudio. Kuha li njemu u trenucima u kojima je slobodna od svih poslova, nije poznato.

No ono što se zna je da u tome uistinu uživa, kao i da joj je ljubav prema kuhanju usadio otac te ju je u Oxfordu vodio u restoran The Grand Cafe, a nakon toga i u Kazbar, kao i lanac restorana Cafe Coco. Koliko voli kuhati, pokazala je i na Instagramu, gdje redovito objavljuje razne recepte, ali i kuharske savjete koje joj je dao otac.