MAGNET ZA SKANDALE

Glumački kralj izvan kontrole: Svi skandali problematičnog Gerarda Depardieua

24.02.2021 u 09:07

Bionic
Reading

Gerard Depardieu jedan je od najboljih francuskih glumaca, ali je uvijek bio i magnet za skandale

U utorak je procurila informacija da je Depardieu optužen za silovanje mlade glumice prije dvije godine. Iako daleko najozbiljniji, ovo francuskom glumcu nije ni izbliza prvi krimen.

Izgubljen u prijevodu

Depardieu je 1991. ostao bez Oscara za ulogu u 'Cyrano de Bergeracu' nakon sablazni koju je izazvao njegov intervju časopisu Time u kojem je tvrdio da tijekom siromašnog i teškog djetinjstva nekoliko puta svjedočio silovanjima.

'Govorim mnogo gluposti', izjavio je kasnije pokušavajući sanirati štetu.

Pogreška u prijevodu jednog od njegovih citata nije pomogla jer je sugerirala i da je sudjelovao u jednom od tih silovanja. Iako su ga francuski političari pokušali obraniti, Oscar je otišao Jeremyju Ironsu.

Firentinski udarac

Godine 2005. udario je fotoreportera koji ga je u Firenci snimao u kupovini s mladom ženom. Dario Orlandi izjavio je na sudu da ga je glumac prvo pozvao da mu priđe i onda ga udario glavom u lice.

Depardieu se branio tvrdnjom da je Orlandi 'paparazzo', što je ovaj negirao. Glumac je na sudu proglašen krivim i kažnjen s 800 eura kazne.

Nevolje u avionu

Na letu od Dublina do Pariza 2011. Depardieuu je zabranjen odlazak na zahod za vrijeme polijetanja. Ne mogavši se suzdržati, glumac se pred svima pomokrio u praznu bocu i k tome ostavio mrlju na tepihu jer se boca prelila.

Pripreme za polijetanje su zaustavljene, a Depardieu je ispraćen iz aviona.

'Nisam čudovište. Samo sam čovjek koji je htio piškiti', rekao je kasnije u jednom američkom 'talk showu'.

  • +3
Gérard Depardieu Izvor: EPA / Autor: CARLOTA CIUDAD

Romanca u Moskvi

Depardieu je izazvao velika negodovanja kad je 2013. prihvatio rusko državljanstvo prosvjedujući protiv predloženog poreza na bogate u Francuskoj. Putovnicu mu je osobno uručio Vladimir Putin na svečanoj večeri, a glumac je uzvratio pohvalama na njegov račun. 

'Ruska nacija treba upravo ovakvu osobu. Putin se trudi Rusima vratiti dostojanstvo'.

Jedna putna

Godinu poslije pijan je usred bijela dana pao sa skutera u Parizu. Osuđen je zbog izbjegavanja pojavljivanja na ročištima i trostruko veće količine alkohola u krvi od dopuštene. 

A on je potom nekako uspio ishoditi belgijsku vozačku dozvolu što mu je omogućilo da i dalje nesmetano vozi u Francuskoj.