PREKINULA ŠUTNJU

Gigi Hadid poslala podršku Palestincima, ali i osudila teror nad nevinim ljudima

11.10.2023 u 12:47

Bionic
Reading

Jedna od najpoznatijih manekenki današnjice Gigi Hadid, čiji je otac Palestinac a ona svoje porijeklo nikada nije krila, prekinula je šutnju i putem svog Instagram profila progovorila o napadima Hamasa na Izrael

Sukobi u Izraelu se ne smiruju, ostavljajući iza sebe tisuće mrtvih Izraelaca i Palestinaca. Svijet se odavno podijelio u davanju potpore jednom ili drugom narodu, a javnu podršku daju i slavne osobe diljem svijeta.

Ono što su mnogi čekali bilo je i javljanje 28-godišnje Gigi Hadid, koja se jučer napokon oglasila na svom Instagramu, odmah se 'ogradivši' od zlih komentara zaključavanjem objave, kako nitko ne bi mogao napisati ni riječi na ono što njoj leži na duši.

Poznato je da je Gigi Hadid po ocu Mohamedu Hadidu Palestinka, stoga je bilo jasno da će ona stati na stranu Palestine, no ovakvoj objavi vjerojatno se nitko nije nadao.

U svojoj objavi osudila je teror nad nevinim ljudima, koji se odvija pod pokretom Slobodne Palastine, a poslala je podršku i ljubav svojim prijateljima Palestincima i Izraelcima.

'Moje su misli sa svima onima koji su pogođeni ovom neopravdanom tragedijom, tužna zbog svakog dana u kojem ovaj sukob odnosi nedužne živote, među kojima je previše djece. Osjećam duboku empatiju i bol zbog palestinske borbe i života pod okupacijom i to je odgovornost koju svakodnevno nosim.

ZAJEDNO NA VEČERI

Baš svi žele biti prijatelji Taylor Swift; druženje s megazvijezdom postalo je stvar prestiža

Pogledaj galeriju

Također osjećam i odgovornost prema svojim prijateljima Židovima i to želim pojasniti - iako imam nade i snove za Palestince, niti jedan od njih ne uključuje da se rade na štetu židovskog naroda. Teroriziranje nedužnih ljudi nije u skladu s pokretom Slobodna Palestina i ne čini mu dobro.

Nečija ideja da je to dobro potaknula je bolan, desetljećima dug ciklus odmazde, u čemu niti jedan nedužni civil, bio on Palestinac ili Izraelac, ne zaslužuje biti žrtva, već samo pomaže produžiti lažnu ideju da je pro-Palestinac jednako što i antisemit.

Gigi Hadid Izvor: Profimedia / Autor: Aissaoui Nacer / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ako vam smeta što danas dijelim sućut sa svojim voljenima, i Palestincima i Židovima, šaljem vam svoju ljubav i snagu, bez obzira tko god i gdje god bili. Svaki čovjek zaslužuje imati svoja osnovna prava, tretman i sigurnost, bez obzira na nacionalnost, vjeru, etničku pripadnost ili to gdje su rođeni.

Svjesna sam da moje riječi nikada neće biti dovoljne niti će izliječiti duboke rane tolikih ljudi, ali molim se za sigurnost nevinih života.'