žive novi život

Gdje su i što rade Obamine kćeri: Svakodnevicu u Bijeloj kući zamijenile su svjetlima Hollywooda

  • Autor: D.A.M.
  • Zadnja izmjena 21.01.2022 06:25
  • Objavljeno 21.01.2022 u 06:25
Natasha i Malia Ann Obama

Natasha i Malia Ann Obama

Izvor: Profimedia / Autor: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Premda su jedno vrijeme bile najpoznatija djeca na svijetu, dok je Barack Obama bio američki predsjednik, o Maliji Ann i Natashi Obama nije se previše znalo. Unatoč odrastanju u Bijeloj kući, sestre su osam godina (Barack je imao dva mandata) uspjele živjeti podalje od medija i svjetala reflektora. Otkad nisu više pod pritiskom javnosti, sestre Obama su se posvetile svojim ljubavnim životima, a svakodnevicu u Bijeloj kući zamijenile su svjetlima Hollywooda

Premda mu je predsjednički mandat završio prije više godina, bivši američki predsjednik Barack Obama i dalje je zanimljiv javnosti, a uz njega i dvije godine mlađu suprugu Michelle, mediji pišu o njihovim kćerima.

Michelle je uspjela postići dogovor s novinarima za vrijeme Barackova predsjedništva da 'ne diraju' njihovu djecu te da ih ne prate paparazzi. 'Barack i ja smo pokušali postaviti granice njihove izloženosti', rekla je svojedobno bivša američka prva dama.

Obje Obamine mezimice snimljene su u Los Angelesu ovog tjedna, pri čemu je starija sestra Malia primijećena kako uzima pauzu za pušenje na poslu, a mlađa Sasha u šetnji gradom - u kojem završava fakultetsko obrazovanje, pretpostavlja se na fakultetu UCLA, a ondje se prebacila sa Sveučilišta Michigan.

Malia - koja je uzela godinu dana pauze u školi - upisala se na Sveučilište Harvard, na kojem je diplomirala u proljeće 2021. Dugo je pokazivala interes za snimanje filmova, stažirala je na snimanju filma 'Extant' u srednjoj školi i za The Weinstein Company, a sada radi na projektu za Amazon.

Bivši američki predsjednik Barack Obama ranije je ispričao da je naučio važnu lekciju odgajajući kćeri. Njihov odgoj usporedio s njegovanjem biljaka.

'One su kao bambus, hrast ili kesten. Sve one trebaju vodu i Sunčevu svjetlost, ali kako rastu, grane klijaju i cvjetaju u svoje doba. Kako rastu, svaka postaje drugačija', opisao je Obama. Nedavno je javno zahvalio i supruginoj majci Marian Robinson koja se u jednom razdoblju doselila kod njih kako bi pomogla odgojiti Maliju i Sashu. Smatra da je baka pomogla sestrama da ostanu 'čvrsto na zemlji'.

Jednom prilikom ispričao je da starija Malia ima njegov smiren karakter dok je dvije godine mlađa Sasha više nalik majci. Svojim kćerima, priznao je, daje dovoljno privatnosti (osobito dok su na studiju) tako što ih ne zove svaki čas i ne provjerava gdje su, a cilj mu je bio naučiti ih da donesu dobre odluke.

  • +3

Natasha i Malia Ann Obama

Izvor: EPA / Autor: SHAWN THEW

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!