STIGLE SU PROMJENE

Gdje nakon smrti kraljice Elizabete II živi njezin nasljednik, kralj Charles III sa suprugom Camillom

05.11.2022 u 13:55

Bionic
Reading

Unatoč tome što su postali kralj i kraljica, Charles i Camilla nisu se uselili u Buckinghamsku palaču, koja je ujedno službena londonska rezidencija britanskih monarha od 1837. godine

Iako su dobili nove kraljevske uloge i postali vladari britanske monarhije, što se tiče životne situacije kod Charlesa i Camille nema promjene. Nakon što je 8. rujna 2022. preminula kraljica Elizabeta II, kraljevski par ostavio je Clarence House u Londonu kao svoju primarnu rezidenciju.

Isto tako, prema pisanju tamošnjih medija, ne postoje skori planovi za useljenje u Buckinghamsku palaču, iako je ista služila kao službena londonska rezidencija britanskih monarha, pa tako i kraljice Elizabete II, još od 1837. godine.

  • +7
Kralj Charles III u Walesu Izvor: Profimedia / Autor: WPA-Pool / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Krije li se razlog njihove odluke da ne presele u Buckinghamsku palaču u velikoj obnovi koja je u tijeku u toj rezidenciji, nije poznato. Naime, još su 2016. godine najavljeni radovi vrijedni 460 milijuna dolara, koji bi trebali potrajati čak deset godina. Rečeno je kako bi renoviranje trebalo biti dovršeno 2027. godine, a čak i tada kralj Charles III može donijeti odluku da će ostati u Clarence Houseu, gdje je živio od ranih 2000-ih, ali će isto tako kao bazu koristiti Buckinghamsku palaču, koja je udaljena kratkom vožnjom.

Upravo je u Buckinghamskoj palači nedavno imenovao svog prvog novog premijera Rishija Sunaka, a, barem za sada, službena zastava vijorit će se i nad njom, ali i Clarence Houseom, kada je kralj Charles u Londonu.