odradili su 10 sezona

Gasi se HRT-ova emisija: 'Hvala vam što ste nas gledali, vrijeme je za nove izazove'

14.07.2023 u 08:45

Bionic
Reading

U novoj shemi javne televizije bit će puno noviteta a neke od emisija publika više neće moći pratiti. Gasi se show '5.com s Danielom', a i emisija o znanosti 'Treći element'

Emisija 'Treći element' ukida se nakon deset sezona, a vijest je objavljena na službenoj Facebook stranici emisije. Svaka emisija obrađujivala je jednu temu kroz priloge, eksperimente, animacije i razgovor sa stručnjacima, a emitirala se na Trećem programu HRT-a.

'Pala je posljednja klapa', piše na stranici uz više fotografija koje su obilježile proteklo desetljeće.

'Dragi naši vjerni pratitelji. Nakon deset sezona i 301 emisije vrijeme je da se podvuče crta ispod Trećeg elementa. Vjerujemo da smo vam u desetljeću druženja otkrili mnoga zanimljivosti iz svijeta znanosti, približili neke apstraktne teme i dali uvid u to kako izgleda znanstveni proces. Trudili smo se biti razumljivi (bilo nam je to ponekad teško) i zabavni (nekima od nas još teže) s više ili manje uspjeha. No uvijek smo donosili znanstveno potvrđene informacije i relevantne stručnjake.

Izvor: Društvene mreže

Mi, kao znanstvenici bez prethodnog voditeljskog iskustva, trudili smo se uz pomoć sjajnog tima iza kamere pohvatati tajne voditeljskog zanata. Hvala vam što ste nas na tom putu pratili i podržavali. Došlo je vrijeme za neke nove izazove i neke nove formate. Naš YouTube kanal ostaje i dalje dostupan sa svim epizodama i nekim sitnim dodacima koje smo objavljivali', stoji u objavi emisije. Zaredali su se komentari gledatelja čija su mišljenja podijeljena oko ukidanja emisije. Neki smatraju da je ukidanje emisije opravdan potez dok je drugima žao.