simpatični dubrovčanin

Na Splitskom festivalu nastupio je i HRT-ov novinar sa svojom klapom

03.07.2023 u 13:03

Bionic
Reading

Proteklog vikenda na Prokurativama su izvedene brojne skladbe, a u nedjelju navečer je uslijedila i natjecateljska večer festivala. Jedan od izvođača je bio dubrovački reporter Vicko Dragojević kojeg gledatelji mogu pratiti kao voditelja jedne od najpoznatijih i najgledanijih HRT-ovih emisija 'Dobro jutro, Hrvatska'

Osim što ga mnogi prepoznaju kao televizijsko lice, Vicko Dragojević poznat je i kao skladatelj i glazbenik budući da svira gitaru, mandolinu i lutnju.

Uz to, jedan je od osnivača poznate klape Kaše, nastale početkom 2007. godine u Dubrovniku, s kojom je nastupao diljem Hrvatske i inozemstva te snimio nekoliko albuma. Na Prokurativama su srčano i s puno emocija izveli pjesmu 'Pramaljeća', a publika ih je dočekala s oduševljenjem.

Vicko Dragojević Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Ovo im nije bio prvi nastup na Splitskom festivalu budući da su ondje debitirali 2016. godine s pjesmom 'Tamo di brnistra cvate'. Inače, klapa je ime dobila po lukobranu Kaše koji se nalazi ispred stare gradske luke, a simbolizira klapu kao lukobran višeglasnog pjevanja dubrovačkog kraja.

NA PROKURATIVAMA

Evo kako je bilo na završnoj večeri Splitskog festivala

Pogledaj galeriju

'Čitav svoj radni vijek nastojim uskladiti ova dva svijeta i dosad je to jako dobro funkcioniralo. Nadam se da će tako i ostati', rekao je Vicko Dragojević ranije za tportal.

  • +6
Vicko Dragojević Izvor: Promo fotografije / Autor: KRASNODAR PERSUN