kakve riječi

Ganuta je: Tereza Kesovija dobila emotivnu poruku koju je podijelila s javnosti

04.09.2023 u 14:52

Bionic
Reading

Uspjesi naše glazbene su impresivni, a iza nje su brojni glazbeni evergreeni. U glazbenom vrhu je preko 50 godina, a vojska vjernih obožavatelja ne propušta nijedan koncert svoje heroine. Često je iznenade lijepim gestama

Na Instagram profilu Tereze Kesovije osvanula je emotivna poruka odobožavateljice iz Poljske koja ju je posebno taknula. 'Dobila sam poruku koja me iznimno ganula. Napisala ju je Anna Soldenhoff iz Poljske te je uz njenu dozvolu, želim podijeliti s vama. Anna, hvala ti, od srca', napisala je legendarna pjevačica i u nastavku podijelila njezinu podulju poruku.

'Glazba, sa svojom izvanrednom sposobnošću da prodre u naše najdublje emocije, uvijek je imala posebno mjesto u mom srcu. Među nizom izvođača i melodija koje su krasile moje uši, glazba Tereza Kesovije je svjetionik duševnih serenada koje su me pratile kroz tapiseriju mog životnog puta. Sa svakom notom koju pjeva, njezina glazba postaje platno na kojem slikam vlastite osjećaje, iskustva i sjećanja. Njezina glazba nije samo zbirka pjesama; to je jezik kojim komuniciram sa svojim najdubljim emocijama. Njezin bogat, emotivan glas ima nevjerojatnu sposobnost zrcala zamršenih nijansi mojih osjećaja, bilo da su radosni, melankolični ili kontemplativni. Dok slušam njezine serenade, kao da šapuće riječi koje se trudim izraziti, dajući glas osjećajima koji ponekad prebivaju izvan dosega jezika', napisala je Terezina obožavateljica.

Dodala je da 'ono što Terezinu glazbu čini posebnom za nju je njezina empatična priroda'. 'Kao da je uzela djelić mog srca i utkala ga u svaku notu koju pjeva. Kada se izgubim u labirintu vlastitih osjećaja, njezina glazba pruža utješnu ruku da me vodi kroz njega. To je podsjetnik da netko, negdje, razumije labirint emocija kojima ja plovim. U trenucima samoće i razmišljanja, nalazim utjehu u njenim umirujućim melodijama. Terezina je glazba više od zabave; to je melem za dušu, lijek za rane teškog dana ili umora od životnih zahtjeva', poručila je obožavateljica Tereze.

Tereza Kesovija Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

Zbog interpretacija naša poznate pjevačice odlučila naučiti i hrvatski jezik. Istaknula je kako je 'hrvatska pjevačica maestralan prevoditelj'. 'Toliki je dubok utjecaj njezine glazbe da je čak potaknula moju odlučnost da naučim hrvatski, odluka nadahnuta dubokom vezom koju potiču njezine pjesme', Anna teje istaknula kako u stihovima koje Tereza pjeva pronalazi utjehu.