TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ

Franka odustala na 12. pitanju i uzela 10.000 eura; znate li vi odgovor?

23.05.2024 u 22:42

Bionic
Reading

U ovotjednom izdanju kviza 'Tko želi biti milijunaš', Franka Murtić odustala je na 12. pitanju i zadržala osvojenih 10.000 eura. Osim nje natjecao se i Alan Sorića koji je nakon jedanaest točnih odgovora osvojio isti iznos, a put do glavne nagrade nastavlja u idućoj emisiji, no bez džokera na raspolaganju

Franka Murtić iz Zagreba otvorila je današnju emisiju nastavljajući igru iz prethodne u kojoj je osvojila 150 eura. Prvi džoker zatrebala je na 8. pitanju koje glasi: 'Ako je stvarno izgovorena, rečenica: "Dr. Livingstone, pretpostavljam?' izgovorena je na obali jezera...'.

Odlučila se na džoker zovi koji je bio 90 % siguran u točnost odgovora pod D Tanganyika. Franka mu je vjerovala i osvojila 1.000 eura te nastavila igru. Na idućem pitanju za iznos od 2.500 eura, tražilo se ime 15-godišnjakinje kojom se oženio trgovac Francesco di Bartolomeo del Giocondo 1495. godine. Franka je u pomoć pozvala džoker pitaj publiku koja je 80 % glasova dala odgovoru pod D Lisom.

Novu pomoć Franka je zatrebala na 10. glazbenom pitanju koje glasi: 'Termiti su ključni radnici u tradicionalnom načinu izrade kojega glazbala?'. Iako je sumnjala na odgovor pod B, odlučila je iskoristiti i posljednji džoker pola-pola jer se radi o pitanju za 5.000 eura, odnosno pitanju kojim se prelazi drugi prag.

Na 11. pitanju tražila su se imena koja se odnose na braću Grimm, a Franka se odlučila za odgovor pod C Jacbob i Wilhelm jer ju je on najviše 'vukao'. Točnim odgovorom osvojila je lijepih 10.000 eura! Iduće pitanje za 18.000 eura glasilo je: 'Koja je država u posljednjih stotinjak godina dvadesetak puta mijenjala izgled svoje zastave?'.

Franka je sumnjala na odgovor pod A Afganistan, no nije bila sigurna pa je odlučila odustati i zadržati osvojenih 10.000 eura. Da je nastavila igru, njezin odgovor na otvoreno 12. pitanje bi bio točan i osvojila bi 18.000 eura!

Drugi natjecatelj Alan Sorić dolazi iz Zadra, bavi se građevinom, a hobiji su mu glazba i ribolov. Prvi džoker pitaj publiku iskoristio je na osmom pitanju u kojem se tražilo ime rijeke čiji vodostaj mjeri hidrološka postaja Dalj. Zahvaljujući publici osvojio je 1.000 eura i nastavio igru.

Druga dva džokera Alan je zatrebao na 11. pitanju koje je glasi: 'U kojem naselju stoji ploča s natpisom: 'Prvo naftno polje na svijetu?'. Uz pomoć džokera zovi i pola-pola Zadranin je ponudio točan odgovor (D Peklenici) i osvojio lijepih 10.000 eura, kao i njegova prethodnica. Gledat ćemo ga i u idućoj emisiji u kojoj nastavlja put do glavne nagrade, no bez džokera na raspolaganju.

sve osim nogometa