to se mora isprobati

[FOTO] Volite hobotnicu, a ne znate kako je pripremiti? Ivan Pažanin donosi jednostavan i 'za prste polizati' recept

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX, Društvene mreže/Instagram

Jedan od najpopularnijih domaćih chefova, široj javnosti poznat po sudjelovanju u kulinarskim emisijama poput 'Tri, dva, jedan - kuhaj', nedavno je s pratiteljima podijelio kako spravlja hobotnicu ispod peke, a sada im je ponudio način na koji mogu spraviti za gulaš od hobotnice s tagliatellama

S nižim temperaturama pravi je gušt okupiti se oko stola i uživati u delicijama. Recept za pripremu gulaša donosi renomirani kuhar Ivan Pažanin, a način pripreme opisao je na svom Instagramu.

  • +5
  • +2

Ivan Pažanin

Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Sastojci:

  • Hobotnica od 1 kilograma
  • Poriluk
  • Lovorov list
  • Češnjak
  • Peršin
  • Crno vino 1 dcl
  • Prošek
  • Kapari
  • Tagliatelle s špinatom
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: www.pqpictures.co.uk / Alamy / Alamy / Profimedia

Priprema:

Sirovu hobotnicu očistiti i isjeći na jednake komadiće. Na izdinstanom poriluku i češnjaku ubaciti hobotnicu. Kuhati sa ostalim začinima dok hobotnica ne bude skroz skuhana. Zalijevati ribljim temeljcem ili vodom do željene gustoće. Začiniti po želji. Skuhanu tjesteninu povezati s gulašom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!