THE ISLANDER 2

[FOTO/VIDEO] Polako se sve vraća u normalu: Dubrovnik se i ovoga puta pokazao idealnim i to za snimanje SF filma

21.09.2020 u 11:50

Bionic
Reading

Nakon potpunog zaključavanja uzrokovanog pandemijom korona virusa i ljetnih odmora, filmske ekipe pomalo se vraćaju na svoje setove, a jedna takva već tjedan dana marljivo radi u Dubrovniku

Riječ je o američko-hrvatskoj produkciji, a zadnji kadrovi drugog dijela znanstveno-fantastičnog filma 'The Islander' snimaju se ovih dana u Dubrovniku.

Filmsku ekipu, koja je u ponedjeljak snimala na Pilama, posjetio je gradonačelnik Mato Franković, prilikom čega je producent Matthew G. Zamias izrazio veliko zadovoljstvo što su uspjeli doći u Dubrovnik.

'Ponosni smo što snimamo ovdje. Ovo mi je jedno nevjerojatno iskustvo, ne samo kao filmskom producentu već i kao čovjeku. Ovo je jedan od najljepši gradova u kojima sam bio i veselim se povratku', prenosi izjavu producenta Zamiasa Dulist.

Gradonačelnik Dubrovnika je najavio dolazak još jedne filmske produkcije kroz dvadesetak dana i rekao kako je u trenutnim okolnostima s pandemijom i činjenicom da je Hrvatska na crvenoj listi u nekim zemljama dobro da se u Dubrovniku nešto događa, pogotovo nešto što će odraditi promociju Dubrovnika za sljedeću sezonu 2021. godine.

Franković je rekao i kako se razmišlja o gradnji filmskog studija što bi zadržalo filmske ekipe dulje vrijeme u Dubrovniku.

Glumica Caroline Goodall izrazila je zadovoljstvo što se film završava upravo u Dubrovniku.

'Mislim da će to filmu dati poseban pečat', rekla je glavna glumica filma 'The Islander'.

  • +10
Snimanje filma Islander 2 u Dubrovniku Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavić/PIXSELL