pregled godine

Feštalo se, feštalo: Evo koje su zvijezde ove godine izrekle 'sudbonosno da'

24.12.2023 u 20:47

Bionic
Reading

Nakon što su odgodili vjenčanje zbog pandemije, brojni su parovi izabrali 2023. kao godinu sklapanja bračne zajednice. Od intimnih ceremonija do velikih slavlja, ovogodišnja vjenčanja poznatih i slavnih bila su ispunjena tradicionalnim običajima

Godina 2023. ostat će upamćena kao najposebnija za brojne parove, kako domaće, tako i strane. Pokazalo se da mladenci još uvijek najviše cijene bajkovite i posebne lokacije, a vrlo su tražene one uz more. Tako je 2023. bila ispunjena brojnim svadbenim svečanostima, a domaća se estrada može pohvaliti s više od deset novih bračnih zajednica.

Strana vjenčanja

Početkom godine četvrti put oženio se Marc Anthony, pjevač poznat i kao 'bivši muž Jennifer Lopez'. Četvrto 'da' izrekao je 23-godišnjoj manekenki Nadiji Ferreiri u Miamiju, a ljepotica je za taj dan odabrala dvije vjenčanice - jednu za glavnu ceremoniju i drugu za večernju zabavu s uzvanicima. U masi okupljenih uzvanika nije bila Lopez, a ni njihova zajednička djeca.

Sredinom travnja održano je i vjenčanje koje je ove godine postavilo standarde elegancije i izbjegavanja kiča. U otmjenom hotelu na Azurnoj obali udala se Sofia Richie, kći Lionela Richieja. Mladenka je blistala u tri prekrasne kreacije s potpisom Chanela, a vjenčanje je okupilo brojna poznata imena, poput Cameron Diaz.

'Uvijek sam imala viziju velike haljine u stilu princeze, ali s godinama sam shvatila da želim nešto malo jednostavnije', komentirala je za Vogue.

Vjenčanje godine na Azurnoj obali

Mladenka je blistala od sreće: Pogledajte tko je od slavnih bio na vjenčanju Sofie Richie

Pogledaj galeriju

Pjevačka zvijezda Sia ne dijeli mnogo detalja iz privatnog života, no vijest da se ovog svibnja udala nije mogla proći ispod radara. Maleno vjenčanje sa tek šest uzvanika odvilo se u Portofinu u Italiji, u vili čiji su vlasnici Dolce i Gabanna.

Britansko-australska glumica Naomi Watts u lipnju je objavila fotografiju kako s Billyjem Crudupom pozira na stepenicama zgrade Vrhovnog suda na Manhattanu te opisom 'vjenčani' otkrila lijepe vijesti. Vjenčanje ovog para održano je u krugu bliskih ljudi, a glumica je blistala u bijeloj haljini s čipkom.

U rujnu se oženio i popularni bivši nogometaš Ronaldo. Nakon sedam godina veze vjenčao se s partnericom Celinom Locks. Fotografije s romantične ceremonije mladenka je podijelila na društvenim mrežama pokazavši kako izgleda vjenčanje na Ibizi.

Zvijezda serije 'Downton Abbey' Michelle Dockery udala se za Jaspera Waller-Bridgea u Londonu vrativši dašak starog britanskog glamura.

Glumica Anya Taylor-Joy i glazbenik Malcolm McRae vjenčali su se u rujnu u Veneciji te su pripremili romantično slavlje za otprilike 150 uzvanika. Iako su pojedinosti o ceremoniji još uvijek tajne, fotografije otkrivaju da je glumica blistala u bež haljini od tila ukrašenoj nenametljivim šljokicama te upečatljivim našivenim pticama i cvjetovima, a oni su kreaciji dali poprilično moderan štih.

Ova je godina vrlo važna i za jordansku kraljevsku obitelj. U ožujku se udala princeza Iman, najstarija kći jordanskog kraljevskog para. Princezu Iman njezinom je budućem suprugu predao stariji brat, prijestolonasljednik Husein, a on se oženio tek nekoliko mjeseci poslije.

Vjenčanje budućeg jordanskog kralja i predivne mladenke Rajve al Saif održano je 1. lipnja, a kraljica Rania svoju je nasljednicu opisala kao najslađu i najljepšu buduću mladenku.

Domaća (i regionalna) vjenčanja

Popularni voditelj Ivan Vukušić u veljači je na Instagramu objavio niz fotografija kojima se pohvalio vjenčanjem s dugogodišnjom djevojkom Ivonom. Na intimnoj ceremoniji u Zagrebu par je okupio najbliže prijatelje i članove obitelji, a početkom srpnja obitelj je postala bogatija za još jednog člana.

Krajem 2020. godine Sementa Rajhard i Vanja Brundula vjenčali su se pred najužom obitelji i matičarem, a u lipnju ove godine pripremili su slavlje za širi krug obitelji i bliskih prijatelja u bajkovitom dvorcu Oršić u Gornjoj Stubici.

Svoju je ljubav ove godine ozakonio i Josip Juranović. U svibnju lani član Vatrenih zaprosio je dugogodišnju djevojku Lanu Miholjević, a godinu poslije ona je blistala kao chic mladenka u kratkoj vjenčanici.

U najvećoj tajnosti udala se i Anđelka Prpić, srpska glumica koja je udajom promijenila ime u Anđelka Stević Žugić. Vrativši djevojačko prezime Stević, simpatična je Anđelka dodala prezime supruga Marka, s kojim je ove godine dobila kćerkicu Čarnu.

Krajem srpnja u Dubrovniku je održano raskošno vjenčanje bosanskohercegovačkog košarkaša Jusufa Nurkića i njegove partnerice Emine Durić. Ceremonija na romantičnoj tvrđavi Lovrijenac bila je uvod u zabavu koju su uveličali brojni gosti, među kojima su bili i Petar Grašo te bračni par Filipović.

ženi se košarkaš

Glamurozno vjenčanje u Dubrovniku okupilo brojna poznata lica

Pogledaj galeriju

Nakon pet godina civilnog braka ovog kolovoza Ana Gruica Uglešić udala se za psihijatra Borana Uglešića u crkvi. Ceremonija je održana u crkvi sv. Luke u Sitnom Gornjem, mjestu odakle potječu glumičini roditelji, a fotografije koje su preplavile društvene mreže otkrile su da je baš svaki detalj bio promišljen i doveden do savršenstva. Lijepa je Splićanka blistala u vjenčanici s potpisom Matije Vuice.

U crkvi sv. Ignacija u Dubrovniku 'sudbonosno da' izgovorio je i Bojan Bogdanović, zvijezda NBA lige. Košarkaš i njegova dugogodišnja partnerica Zrinka Šahurić u vezi su bili šest godina, a žive u Americi jer Bogdanović igra za Detroit Pistons.

U DUBROVNIKU

Pogledajte kako je izgledalo bajkovito vjenčanje Bojana Bogdanovića i lijepe Zrinke

Pogledaj galeriju

Glumac Marko Petrić i Valentina Walme zaručili su se u rujnu prošle godine, a godinu poslije slavili su u društvu prijatelja i obitelji na imanju Marincel. Mladence je vjenčao ni više ni manje nego Ivan Šarić, komičar koji je blizak prijatelj para. Uz to, okupljene je zabavljao Matija Cvek te im je otpjevao pjesmu 'Visine' za prvi ples, a lijepa je Tina blistala u vjenčanici bez naramenica s potpisom domaćeg dizajnerskog dvojca eNVy Room.

Moglo bi se reći da je 2023. bila i jedna od najljepših i najvažnijih u životu Fani Stipković. Naime, osim što je postala majka, novinarka se udala za slavnog španjolskog nogometaša i legendu Real Madrida, Fernanda Hierra. Na vječnu su se ljubav zakleli na intimnoj ceremoniji u krugu najbližih, a naša je Fani blistala u vjenčanici Vere Wang.

Rujan je bio poseban mjesec i za Matu Pavića. Naš proslavljeni tenisač u travnju je zaprosio dugogodišnju djevojku, a samo pet mjeseci poslije vjenčali su se na Vrniku, otočiću koji je od obale Korčule udaljen tek 100-tinjak metara.

Početkom prosinca četvrti put oženio se Zlatko Mateša, dugogodišnji predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora i bivši premijer. Iako iza sebe ima tri braka, ovo je prvi put da se Mateša oženio u crkvi. Njegova supruga Blanka Kačer pročelnica je Katedre za građansko pravo na Pravnom fakultetu u Splitu i ravnateljica Studija za sportsko pravo.

'Prvi put sam se vjenčao u crkvi. Vjenčali smo se čim smo shvatili da je to nešto lijepo za nas', komentirao je Mateša, ne skrivajući svoju sreću i zaljubljenost.

PREDSTAVA U KOMEDIJI

Šaputanja u kazalištu: Zlatko Mateša na premijeru stigao sa svojom Blankom

Pogledaj galeriju