POGORŠANA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA

Exit i druge velike srbijanske festivale organizatori otkazuju zbog koronavirusa

06.07.2020 u 19:58

Bionic
Reading

Organizatori vodećih srbijanskih festivala, među kojima su EXIT, Beerfest, Nishville i Lovefest, priopćili su u ponedjeljak da se zbog pogoršane epidemiološke situacije ti događaji neće održati kako je planirano

Kao alternativu razmatraju opciju da se festivali održe s nekoliko stotina, ili ako zdravstvena situacija dopusti nekoliko tisuća ljudi, 'koliko je tijekom ljeta dopušteno diljem Europe', objavio je beogrdski portal Espresso.

Organizatori su prosvjedovali protiv stigmatiziranja festivala kao najopasnijeg segmenta u društvu koje se bori s koronom.

Događaji na otvorenom, sa smanjenim kapacitetom i do 99 posto u odnosu na uobičajen broj posjetitelja, svakako su sigurniji nego svakodnevna cirkulacija više milijuna ljudi u trgovačkim centrima, teretanama, restoranima, noćnim klubovima, javnom prevozu i drugim zatvorenim objektima, stoji u priopćenju.

Organizatori su apeliraali da država i društvo ne dopuste potpuno gašenje turističkih i festivalskih manifestacija 's kojima se Srbija s pravom ponosi u cijelom svijetu', prenio je portal Espresso.