NEOČEKIVAN TRANSFER

Evo tko će zamijeniti Ivana Pažanina u omiljenom kulinarskom showu

28.07.2017 u 11:11

Bionic
Reading

Splitski chef Ivan Pažanin prije nekoliko dana obznanio je da ove jeseni napušta popularni kulinarski show 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'. Uz bok Tomislavu Špičeku ove će jeseni stati Mate Janković, chef, poduzetnik, savjetnik i promotor domaće gastronomije, koji će ovim projektom označiti svoj povratak na TV

Ivan Pažanin ražalostio je mnoge fanove showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' svojom posljednjom objavom. Šarmantni splitski kuhar koji je obilježio posljednju sezonu ove popularne emisije odlučio je povući se i predati kuhaču drugome.  

Nije poznato radi li Ivan na nekom novom projektu ili ga je njegov stalni posao u trogirskom restoranu Don Dino okupirao pa ne može stići na iscrpljujuća snimanja. Ivana će u petoj sezoni zamijeniti drugo, također popularno kulinarsko lice - Mate Janković.

'Jedna od najbitnijih stvari u kuhinji je biti strog, ali pošten chef, a to ću biti i u ovom TV formatu. Od kandidata ću očekivati disciplinu, radnu etiku i pedantnost te ću im pokušati svojim savjetima pomoći u usavršavanju kuharskih vještina. Radujem se ponovnom radu na televiziji te se nadam da će gledatelji uživati u onome što smo za njih spremili', izjavio je 39-godišnji Mate Janković.

Omiljenog TV kuhara gledatelji pamte kao člana žirija hrvatske verzije kuharskog showa 'MasterChef', ali i kao vodiča slavnom kuharu Anthonyju Bourdainu u njegovu putopisno-kulinarskom showu 'No Reservations' po Hrvatskoj.

  • +4
Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Chef Janković kulinarstvom se počeo baviti sasvim slučajno, kada je na nagovor kućnog prijatelja svojih roditelja, inače profesionalnog kuhara, upisao školu za kuhare. Nakon završetka škole brusio je zanat kod brojnih eminentnih chefova u prestižnim hotelima i restoranima diljem svijeta. Njegove kulinarske vještine i znanje cijene brojni stručnjaci u Hrvatskoj i regiji, stoga ne čudi to da se vlasnici hotela i restorana sjete upravo njegova imena kada je potrebno osmisliti zanimljive jelovnike.  

Pobornik je koncepta GO LOCAL, koji potiče kuhare da kuhaju s lokalnim namirnicama te preko njih promoviraju hrvatsku gastronomiju.