SNIMANJE FILMA

Evo što se događa iza kulisa 'Larinog izbora'

11.05.2012 u 10:10

Bionic
Reading

Rok za snimanje filma, nastalog prema popularnoj seriji 'Larin izbor', kraći je od prosjeka, ali glumci i ekipa ipak nađu vremena za sitne radosti i druženje s obožavateljima

Film 'Larin izbor' snima se u mjestima kao što su Kaštel Šatifilić, Kaštel Lukšić te na Korčuli i Čiovu, a producentima na terenu nije teško pronaći 250 statista jer glumci s mještanima provedu i do dva sata dnevno da bi se fotografirali s njima i podijelili autograme.

'Istina je, imamo rekordno kratak rok, a nadam se da će nam i gledanost biti rekordna', rekao je za Studio redatelj Tomislav Rukavina. Kratki rok za snimanje filma olakšava činjenica da su glumci uhodan tim koji se družio devet mjeseci na snimanju serije.

Rukavina dodaje da se kamere većinom pale oko 20.30 i rade do 4.30 ujutro pa su se svi priviknuli na vampirsko radno vrijeme. Osim poznatih lica iz serije, u filmu se pojavljuju i Špiro Guberina i Miraj Grbić.

Nakon snimanja u Dalmaciji ekipa se seli u Zagreb i njegovu okolicu, ali zbog posla nisu baš stigli uživati u morskim čarima. Ipak, neki su se snašli, poput Filipa Jurčića, koji se bacio u more, a drugi su pak igrali košarku.

Ekipa broji 75 ljudi, a unajmljena su samo dva kaskadera jer su glumci sami odradili 95 posto kaskaderskih scena. Za potrebe filma unajmili su i 20 brodova, od koča do glisera i jahti, te 16-ak vozila.

Redatelj Rukavina poručuje da je njegova želja filmom pružiti još bajkovitiji 'Larin izbor', odnosno magiju Pepeljuge ili Trnoružice koju je imala serija.