kreativna vojvotkinja

Evo što je Kate Middleton poklonila kraljici Elizabeti II za Božić

19.12.2017 u 10:05

Bionic
Reading

Izabrati božićni poklon britanskoj vladarici Elizabeti II ne čini se kao nimalo lak zadatak, pogotovo kad znate da ona ima gotovo sve što poželi. Zato se vojvotkinja Kate Middleton odlučila za kreativnu i originalnu ideju

Iako je u kraljevskoj obitelji već punih šest godina, vojvotkinja od Cambridgea još uvijek teško odabire božićne poklone njezinu visočanstvu, kraljici Elizabeti II. 

No prošle godine došla je na genijalnu ideju i baki svog supruga, princa Williama, odlučila pokloniti poseban poklon. 

Tijekom godina uspjela je naučiti da se 91-godišnja kraljica uvijek razveseli hrani, pa je njezin poklon bio upravo to. 

  • +16
Božić kraljevske obitelji Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Pripremila joj je chutney – poznati slatko-kiseli umak, koji se priprema od mješavine voća, octa, začina, a najviše šećera. Originalno recept dolazi iz Indije, a kraljica je navodno luda za njime.

'Odlučila sam da ću to napraviti, iako je sve moglo poći po krivu i postati živi užas', rekla je nedavno Kate Middleton, a zbog poklona navodno je bila jako zabrinuta, piše Town and Coutry

  • +41
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Bila sam jako zabrinuta zbog svega toga, ali onda sam ga sutradan vidjela na stolu za doručkom', kazala je u nastavku trudna vojvotkinja, koja će kao i ostatak obitelji ovog Božića prisustvovati tradicionalnom slavlju u Sandringhamu. 

Njezinoj budućoj šogorici Meghan Markle bit će ovo prvi put da dolazi na trodnevno slavlje i upoznaje sve članove obitelji, pa će joj upravo Kate, koja je prošla slično prije šest godina, biti najveća potpora i davati savjete. 

Jedan od glavnih savjeta trenutno je, sigurni smo, što pokloniti kojem članu obitelji.