ELIZABETINA MILJENICA?

Zbog nje se mijenjaju pravila: Meghan Markle je pošlo za rukom ono što još nikome nije

15.12.2017 u 06:38

Bionic
Reading

Iako se u istoj situaciji, prije sedam godina, našla i Kate Middleton, koja je u to vrijeme bila zaručena za princa Williama, kraljica ju nije pozvala na tradicionalni obiteljski ručak za Božić. Svi se pitaju što se promijenilo da je Elizabeta sada pozvala američku glumicu, koja će se tek u svibnju udati za njezina unuka, princa Harryja

Korak po korak, Meghan Markle polako postaje član kraljevske obitelji. Prema posljednjoj objavi iz Buckinghamske palače, zaručnica princa Harryja pridružit će se kraljici na tradicionalnom božićnom okupljanju u Sandringhamu, a pridružit će se i cijeloj obitelji i s njima otići u crkvu na misu.

  • +14
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Reuters / Autor: TOBY MELVILLE

Sve to je zapravo iznenađujuće, budući da je sve do nedavno kraljica, ali i cijela obitelj, imala poprilično zastarjele stavove, osobito kada je riječ o 'prihvaćanju' rastavljenih osoba u obitelj. Ovim presedanom zapravo se potvrđuje kako je 'moderan život' napokon stigao u palaču.

Za razliku od Meghan Markle, Kate Middleton, Camilla Parker Bowles, ali ni princeza Diana, nisu bile pozvane na obiteljska okupljanja prije negoli su se vjenčale za člana kraljevske obitelji. Nitko od njih nije smio sjediti za dugačkim, ispoliranim stolom u blagavaonici sa zelenim zidovima, na obiteljskom ručku. Iako je i Kate Middleton bila tek zaručena, na Božić 2010. godine, ona je morala čekati tek iduću godinu i vjenčanje, kako bi mogla prisustvovati ručku u Sandringhamu.

Osim ove pozivnice, Meghan je pratila Harryja i kraljicu na božićni party koji je u dvorcu Windsor priredio Lord Chamberlain.

  • +8
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Reuters / Autor: EDDIE KEOGH

Sve oči bile su uprte u nju, koja je za ovu prigodu odjenula čipkastu koktel haljinu u boji burgundca, dužine malo ispod koljena, a uzvanici, kojih je bilo 900, obraćali su joj se s 'Your Royal Highness'. Svakog ponaosob pitala je za ime i za što su zaduženi u dvorcu.

Nekima je otkrila i kako su ona i Harry prošli vikend proveli u dvorcu Windsor gdje su razgledavali prostorije i počeli planirati vjenčanje.

Meghan Markle i prince Harry svoje su zaruke objavili 27. studenog, a već 1. prosinca imali su prvo javno pojavljivanje kao zaručnici. Moglo bi se reći kako se Meghan brzinski priprema za ulazak u kraljevsku obitelj, čemu će prethoditi i tradicionalna božićna misa u crkvi Svete Marije Magdalene na kraljičinu imanju u Norfolku.

Prije mise održati će se i ručak u Sandringhamu, aMeghan će morati naučiti neka pravila, poput plana sjedenja za stolom. Kraljica obično pored sebe posjedne svoje omiljene članove obitelji, a to je u većini slučajeva sin princeze Anne, Peter Phillips, kao i njezina nećakinja Lady Sarah Chatto. Ipak, neki špekuliraju kako bi ove godine kraljica mogla sjesti upravo između princa Harryja i Meghan Markle.Na večeri, koja počinje točno u 20:30, obitelj će uživati u Norfolk škampima, delicijama od janjetine, kao i tarte tartin ili souffle, a sve se servira u najboljem porculanu.

  • +16
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Isto tako, članovi kraljevske obitelji slijede njemački običaj predaje poklona jedan drugome na Badnjak, koji su isto tako neuobičajeni. Kada imaš sve, teško je pronaći nešto korisno. Tako, primjerice, Meghan neće pogriješiti ako kraljici pokloni nešto za piknik.

Ono što će Meghan, za razliku od ostalih, uspjeti izbjeći je i spavanje u istoj kući s kraljicom u Sandringhamu. Još uvijek se prepričava priča kako je princ Edward, kada se vjenčao s vojvotkinjom od Wessexa, i proslavio prvi Božić kao bračni par, u Sandringhamu dobio odvojenu sobu od svoje supruge.

Meghan i Harry navodno će, zajedno s princom Williamom i Kate Middleton, biti smješteni u Anmer Hallu, koji je udaljen kratkom vožnjom od Sandringhama.

Ono što će na sam Božić Meghan, baš kao i ostali članovi kraljevske obitelji, sigurno napraviti je pogledati na televiziji kraljičinu božićnu poruku, a potom će se život vratiti u normalu. Barem donekle, jer kreću pripreme za vjenčanje.