ISPLATA ODŠTETE

Evo koliko će Harvey Weinstein platiti žrtvama seksualnog zlostavljanja

26.01.2021 u 23:50

Bionic
Reading

Stečajni sudac donio je odluku kako će kompanija Harveya Weinsteina (68) morati isplatiti 17 milijuna dolara odštete njegovim žrtvama koje su ga optužile za seksualno zlostavljanje

Isplata odštete njegovim žrtvama uslijedit će tijekom prodaje imovine njegove firme Weinstein Co, koja je 2018. otišla pod stečaj nakon bankrota zbog optužbi, a kako je izvijestio CNN, isplata će biti podijeljena između više od 50 žrtava osramoćenog filmskog producenta, tako da će svaka od njih dobiti nešto više od 500.000 dolara.

Podsjetimo, Weinstein je prošle godine osuđen na 23 godine zatvora zbog silovanja i seksualnog zlostavljanja tri žene, koje su se pojavila prije četiri godine, kada su žrtve počele priznavati svoja iskustva sa seksualnim predatorom.

Sudac je odbacio sve žalbe na ovu odluku. Dodao je kako je 83 posto žrtava seksualnog nasilja pristalo na isplaćivanje naknade tijekom prodaje imovine Weinsteinove kompanije kako ne bi prolazile kroz daljnje parnice. Ta bi im imovina trebala dati minimalan oporavak od onoga što su doživjele.

Weinstein se još uvijek suočava sa još šest optužbi za seksualno zlostavljanje u Los Angelesu, a nakon podnošenja novih optužbi u listopadu 2020. godine, njegova glasnogovornica je izjavila:

'Harvey Weinstein je uvijek tvrdio kako su svi njegovi intimni susreti tijekom cijelog života bili sporazumni. To se nije promijenilo'.