lijepe uspomene

Evo kako je Ljupka Gojić Mikić izgledala prije 20 godina

27.04.2017 u 10:09

Bionic
Reading

Sa samo 15 godina jedna od najpoznatijih hrvatskih manekenki već je imala zavidnu karijeru, a na svom profilu na Instagramu objavila je fotografiju nastalu 1997. godine, kada je snimila kampanju za španjolski brend Mango

Iako se odavno ne bavi aktivno manekenstvom, Ljupka Gojić Mikić bila je i ostala jedna od najpoznatijih hrvatskih manekenki. Bez obzira što je, prema njezinim riječima, kao djevojčica bila prilično neugledna, sa samo 13 godina završila je na naslovnici magazina Elle.

#MalaJa #MiniMe #Mango1997 👶🏻

Objavu dijeli ljupkagojicmikic (@ljupkagojicmikic)

'Moja je karijera počela okruglim naočalama na nosu, razmaknutim zubima i pogrbljenim, ne baš ženstvenim hodom', izjavila je u jednom od mnogobrojnih intervjua koje je davala. Visoko čelo i razmaknuti prednji zubi bili su glavna inspiracija djeci koja su je zbog toga zadirkivala riječima da pazi da joj avion ne sleti na čelo ili da joj vlak ne prođe kroz zube.

Nakon što je pokucala na vrata jedne od najboljih hrvatskih modnih agencija - Midikenn - ostalo je postalo povijest. Gotovo nema naslovnice poznatih modnih časopisa na kojima nije bila, kao ni kampanje koju nije radila, pa se na Instagramu pohvalila jednom od njih.

Riječ je o kampanji za Mango, koju je Ljupka snimila davne 1997. godine, a komentari njezinih prijateljica naglašavali su da joj starija kći Jana Sienna neodoljivo nalikuje.

@joliepetitebyljupkagojic #kosulja 💜🎨

Objavu dijeli ljupkagojicmikic (@ljupkagojicmikic)

Ljupka Gojić Mikić sa suprugom, nogometašem Mihaelom Mikićem i kćerima Janom Siennom i Milom Amelie već godinama živi na relaciji Japan-Hrvatska.