DVADESETAK GODina kasnije

Evo kako danas izgledaju glumci iz 'Forresta Gumpa'

17.03.2017 u 06:30

  • +15

Glumci iz filma 'Forrest Gump'

Izvor: Profimedia / Autor: profimedia

Bionic
Reading

Prošlo je nešto više od dva desetljeća otkad je pod palicom Roberta Zemeckisa snimljen filmski klasik 'Forrest Gump' koji je osvojio srca gledatelja diljem svijeta. Filmski hit iz 1994. čija se radnja vrti oko istoimenog junaka proslavila je između ostalog i oskarovca Tom Hanksa. No gdje su i što rade ostali junaci iz tog hit filma?

Oskarovac Tom Hanks u filmu je utjelovio glavnog junaka Forresta – sporijeg, mentalno zaostalog junaka dobra srca iz Alabame koji svjedoči nekim od poznatih događaja iz američke povijesti druge polovice 20. stoljeća. Za ovu je izvedbu osvojio Oscar i Zlatni globus za najbolju glavnu mušku ulogu. Nakon toga Hanks se pojavljuje u još mnogo filmova koji su i doživjeli velike komercijalne i kritičke uspjehe pa smo ga tako mogli gledati u 'Zelenoj milji', 'Putu do uništenja', 'Terminalu', 'Da Vincijevu kodu', 'Anđelima i demonima', ' Kapetanu Phillipsu' i povijesnoj drami 'Mostovi špijuna'.

Da ovaj 60-godišnjak nema vremena za dulji odmor, potvrđuje i najnovijim projektima, pa ga tako možemo očekivati u 'Hologramu za kralja' i još nekoliko novih filmova koji će, ne sumnjamo, oduševiti ljubitelje sedme umjetnosti.

Sigurno pamtite najpoznatiji citat iz filma 'Run, Forrest, run!', a izrekla ga je glumica Robin Wright koja je u filmu jedini potpora dobrome Forrestu. Jenny ga, naime, prati kroz njegovu životnu avanturu, a nakon rečenice koji joj je bila i odskočna daska za blistavu karijeru mogli smo je gledati u filmovima 'Poruka u boci' i 'Beowulf', a ljubiteljima televizijskih serija najpoznatija je kao nemilosrdna Claire Underwood u hvaljenoj seriji 'Kuća od karata'.

Jedna od značajnijih uloga u Forrestovu životu njegova je zaštitnički nastrojena majka koja ga uči da je 'život poput kutije bombonijere'. Sally Field bila je kao stvorena za ulogu Forrestove majke, a ovu poznatu 70-godišnju filmsku i televizijsku glumicu imali smo prilike gledati u filmu 'Lincoln' i seriju 'Braća i sestre'.

Gary Sinise igra ratnog veterana koji kasnije postaje Forrestov najbolji prijatelj te multimilijunaš i poslovni tajkun. Glumac je za ovu izvedbu dobio Oscar i Zlatni globus za najbolju sporednu ulogu, a da Hanks i on zaista sjajno funkcioniraju zajedno na filmskom platnu potvrđuju poznati film 'Apollo 13' i ' Zelena milja'. Njegovi ostali značajni projekti su 'Misija na Mars', a gledateljima je najprepoznatljiviji iz serije 'CSI New York'  u kojoj se pojavljuje kao detektiv Mac Taylor.

Forrestova najboljeg prijatelja tijekom rata u Vijetnamu Bubbu Blue utjelovljuje Mykelti Williamson koji se od tada uglavnom pojavljuje u akcijskim filmovima i serijalima. 'Ubojstvo Richarda Nixona', 'Opaki igrač' te 'Hawaii Five-0' samo su neki od njih.

Emmyjem nagrađeni glumac Geoffrey Blake u filmu glumi uvredljivog dečka mlade Jenny. Nakon uloge u 'Forrestu Gumpu' ponovno je radio s kolegama Hanksom i Siniseom na filmu 'Apollo 13' te se redovito pojavljivao na malim ekranima u mnogim serijama. Film 'Poljubi me' njegov je posljednji projekt iz 2016. godine.

Michael Conner Humphreys imao je samo devet godina kad se prvi put pojavio na filmskom platnu igrajući Forresta u mlađim danima, a 2005. pridružio se američkoj vojsci i služio godinu dana u Iraku te kasnije i u Kansasu. Humphrey je nakon tri godine otpušten iz vojske te je nakon toga radio na ratnoj drami 'Pathfinders'.

Tada desetogodišnjoj Hanni Hall ovo je također bila prva uloga na filmu, a, pogađate, utjelovila je Jenny u mlađim danima. Nakon uloge u 'Forrestu Gumpu' uglavnom se pojavljuje u manjim ulogama filmova kao što su 'Noć vještica', 'Vidljivi ožiljci' i 'Doktori za seks'.

Najslađeg lika iz ovog kultnog filma prikazuje Haley Joel Osment koji igra Forresta Juniora, odnosno dijete Forresta i Jenny. Nakon ovog nastupa u ranom djetinjstvu kasnije ga pratimo u 'Umjetnoj inteligenciji', a za sporednu ulogu u drami 'Šesto čulo' dobio je Oscar.