nova sezona

Evo gdje je danas prošlogodišnji pobjednik MasterChefa Ivan Temšić; u show je ušao kao amater, a izišao gotovo kao profesionalac

21.09.2022 u 06:28

Bionic
Reading

Nakon što se okitio titulom najboljeg u popularnom kulinarskom showu komentirao je da nagradu neće potrošiti, nego uložiti u učenje i razvijanje. Očekivano, pobjeda u 'MasterChefu' poslužila mu je kao velika odskočna daska i donijela mu pregršt poslovnih ponuda

Potraga za najboljim kuharom ili kuharicom u novoj sezoni showa 'MasterChef' je započela, a gledatelji će vrlo brzo imati priliku vidjeti tko je sve odlučio pokazati svoju strast prema kuhanju i gastronomiji. U prethodnoj sezoni osvojio ih je Ivan Temšić.

Prije sedam godina iz malog sela u Koprivničko-križevačkoj županiji stigao je u Split na studij građevinarstva, no odustao je od toga. Radio je sezonske poslove, a onda je upisao turistički menadžment. Počeo je intenzivno istraživati kuharice, a uz sve više slobodnog vremena samostalno se počeo igrati okusima. Isprva je to bio comfort food, no kako je vrijeme odmicalo, kreacije su postajale sve kreativnije. Za 'MasterChef' su ga prijavili prijatelji.

Ondje je pokazao brzinu, snalažljivost, kreativnost i iznimno znanje u detaljima koji jela čine posebnima. Žiri i publiku je među ostalim osvojio modernim kuhanjem i odličnim plejtingom (načinom na koji se ukrašavaju tanjuri), a nakon showa je postao chef u hotelu nadomak Trogira. Laska mu kad ga netko prepozna i 'cijeni zbog nečega što je napravio, ali i onoga što će tek napraviti'.

  • +3
Ivan Temšić Izvor: Promo fotografije / Autor: Nova TV promo

Pohvalio se da mu ponude i dalje stižu i dodao da je situacija u turizmu nepredvidiva i dinamična pa mu se baš zato i sviđa. Ispunjava ga znati da je nekome uzor, pogotovo nekoj mladoj osobi. Smatra da je 'svojim postupcima pokazao koliko se život može promijeniti iako iza svega stoji mnogo krvi i znoja, no da se vrijedi boriti'. Kad je riječ o privatnom životu, daje informacije na kapaljku. Kazao je da nema društvenog života, a da je i njegova romantična veza s Gabrijelom Runjić trenutačno prebačena u kuhinju.