moćan glas iz 'tHE VOICEA' I 'A STRANE'

Eni Jurišić s hitom 'Trebaš li me' osvaja top liste: 'Uštipnite me! Sve što se dogodilo nakon ove pjesme dodatno me motivira'

27.02.2022 u 16:26

Bionic
Reading

Godine 2016., kad se pojavila na audiciji glazbenog showa 'The Voice' s pjesmom 'Nutbush City Limits' Tine Turner, postalo je jasno da smo dobili novu pjevačku zvijezdu. Osim vokalnom svestranosti, publiku je osvojila svojom iznimnom ljepotom. Eni Jurišić posljednjih tjedana privlači pažnju hit singlom, duetom s Matijom Cvekom 'Trebaš li me' te su odmah zasjeli na prvo mjesto najgledanijih videa na hrvatskom YouTubeu i ne prestaju osvajati radijske top ljestvice

Glazba je dio nje još od malih nogu. Eni Jurišić ima odlični glazbeni 'pedigre' jer joj je mama Jozefina Jurišić pjevačica koja je u osamdesetima nastupala kao dio kultne riječke Grupe 777. Ozbiljniji put mlade Riječanke počeo je nakon 'The Voicea', showa koji joj je donio mnoga poznanstva i veliko iskustvo. Odmah nakon toga postala je dio 'A strane', emisije koja je obogatila njezino glazbeno iskustvo te joj donijela ljubav s glazbenikom Vjekom Ključarićem, za kojeg je zaručena. Posljednjih dana plijeni pažnju zbog singla koji se prošlog tjedna među ostalim našao na petom mjestu Billboardove sekcije 'Hits of the World' prema tjednoj listi popularnosti pjesama u Hrvatskoj. Osim u glazbi, Eni uživa u dokumentarcima, a obožava i otići s ekipom na kuglanje.

Pjesma 'Trebaš li me' ubrzo je postala hit - jeste li slutili ovakav uspjeh?

Nadali smo se uspjehu, no ni blizu da će pjesma izazvati ovakve reakcije. Još mi je sve lagano nestvarno, ali sam presretna i hvala svima na hrpi ljubavi.

Kako je došlo do suradnje s Matijom, jer ste i privatno prijatelji? Dakle 'preko veze'?

Rekla bih da nas je usprkos druženju zapravo sama pjesma dovela do suradnje. Prvi demo snimili smo neobavezno, na spontanom druženju, a nakon što smo otpjevali refren, bez puno razmišljanja odlučili smo da pjesma ide kao duet.

Izvor: Društvene mreže

Nedavno je izašla prva Billboardova lista za hrvatsko tržište i vi ste rijetki hrvatski izvođač na njoj, a jedini pop izvođač. Koliko vas je to iznenadilo?

Taj dio me jako iznenadio, isto tako i rasprava o sceni koja se pokrenula nakon izlaska liste. Sve što se dogodilo, dogodilo se u savršenom tajmingu, a drago mi je i zbog cijele ekipe koja je zaslužna za uspjeh ove pjesme.

Koliko vas je vijest razveselila?

Uštipnite me! Sve što se dogodilo nakon ove pjesme dodatno me motivira.

Znamo vas iz 'A strane' - kako je raditi na tako velikom i kvalitetnom projektu, uz najveće domaće izvođače?

Toliki je to gušt da bih mogla tamo zauvijek nastupati. Ono što gledatelji ne mogu vidjeti je da smo svi bili kao mala glazbena obitelj, no sigurna sam da su se taj sklad i emocija osjetili i preko malih ekrana. Upoznati vrsne glazbenike, naše zvijezde i produkciju Hrvatske radiotelevizije nije mala stvar, počašćena sam što sam mogla biti dio takvog projekta.

Nedavno nas je napustio Aki Rahimovski, s kojim ste nastupali u showu - koliko vas je potresla vijest o njegovom odlasku?

U tom trenutku srce mi je puklo i nisam to uopće mogla pojmiti. Savršeno se sjećam trenutka u kojem sam pjevala ‘Lutku za bal’ s Vjekom i Akijem Rahimovskim, to je bio prvi broj prve emisije prve sezone 'A strane'. Taj nastup mi je posebno drag i zauvijek će mi ostati u sjećanju.

  • +3
Eni Jurišić Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U vezi ste s još jednim članom 'A strane', glazbenikom Vjekom Ključarićem, nedavno ste se i zaručili. Kako vas je zaprosio?

Vrlo simpatično i na svoj način. (smijeh)

Živite na Krku te u Rijeci. Kako uspijevate stići obaviti sve obaveze u Zagrebu? Kako izgleda vaš život ondje?

Tempo nam je dosta dinamičan i često mi je roba u koferima. Neki put mi je doslovno pun kufer svega pa priželjkujem da mogu obavljati sve s jednog mjesta, ali ne bi to bilo to. Ljeti smo na Krku, zimi u Zagrebu, a Rijeka će mi zauvijek biti najdraža zlatna sredina.

Kakav je Vjeko kao partner? Što kaže na vaš uspjeh?

Najdraži. Uvijek se maksimalno podržavamo i savršeno funkcioniramo privatno, pa tako i u glazbi. Dijelimo sve glazbene trenutke od početka, tako da dijelimo i svaki uspjeh.

Vaša majka Jozefina Jurišić pjevala je u Grupi 777 i koliko vas je savjetovala?

Njezin utjecaj je neizbježan, odmalena pjevam s njom, a prve nastupe pamtim iza njezinog koljena na rođendanima. Najčešće mi zna reći: 'Kad pjevaš pjesmu, pjevaj ju sa srcem i nećeš pogriješiti.'

Što ona kaže na pjesmu s Matijom?

Oduševljena je reakcijama i prezadovoljna time kako smo iznijeli pjesmu, a stvarno je najveći kritičar. Prati sve i uvijek viče da je najveći fan.

Kakvi su vam daljnji planovi?

Jedva čekam izvoditi ‘Trebaš li me’ na nastupima, a samostalni singl je već u pripremi. Dogodit će se i jako zanimljiv cover, o kojem razmišljam već neko vrijeme.

Što priželjkujete u budućnosti?

Voljela bih sve pjesme i naravno one koje tek dolaze zaokružiti u jednu cjelinu - iako smatram da još nije vrijeme za to, ideje se nižu, a želja i planova sve je više i više.

U 'A strani' upoznali ste gotovo sve domaće glazbenike - tko vas je oduševio?

Teško je izdvojiti jer svatko od njih zrači jedinstvenom energijom, ali prvi mi na pamet pao Gobac jer je toliko simpa i spontan lik, Josipi se divim još od malih nogu i, naravno, Aki Rahimovski, čiju karizmu malo tko može zamijeniti, a za Olivera su riječi suvišne… Nažalost, neke idole nismo imali priliku upoznati, ali divim se svim našim domaćim glazbenicima jer ovaj posao zahtijeva ono nešto, što je stvarno teško opisati.