najuspješniji autor prvog tjedna

Billboard objavio što se sluša u Hrvatskoj: Matija Cvek trenutno 'drma' domaćim listama, a osim njega sluša se većinom treš

17.02.2022 u 11:12

Bionic
Reading

Najveći svjetski autoritet glazbene industrije počeo je objavljivati i najpopularniju glazbu iz Hrvatske, a popis je snažno odjeknuo u medijima, ali i na društvenim mrežama. Projekt 'Hits of the World' donosi liste popularnosti iz više od 40 zemalja s područja četiriju regija: Europe, Latinske Amerike, Azije i Pacifika i Afrike. Hrvatska je jedina zemlja u regiji s vlastitom listom, a na njoj su se našli Eni Jurišić i Matija Cvek koji svojim hit duetom trenutno dominiraju i domaćim top ljestvicama

Na listi 'Croatia Songs' je 25 skladbi, a temelji se na rezultatima glazbenog streaminga i digitalne prodaje singlova u našoj zemlji prema podacima koje prikuplja MRC Data.

Na prvoj listi Billboardove liste našla se Senidah s pjesmom 'Behute', a Hrvati očito najviše slušaju (t)rap (koji dominira kao žanr posljednjih godina). Većina skladbi koje su na popisu su obojene turbofolkom.

Izvor: Društvene mreže

Senidah slijede Jala Brat, Devito i Buba Corelli, MC Stojan i Breskvica, Coby, a na petom mjestu našli su se Matija Cvek i Eni Jurišić s pjesmom 'Trebaš li me', koja otkad je izašla obara rekorde slušanosti na streamingu. Osim njih na listi su iz Hrvatske još 30Zona & KUKU$ sa singlom 'Debili' i Grše s pjesmom 'Highlife'. Samo jedna pjesma na popisu nije iz Hrvatske ili regije, a riječ je o pjesmi 'Black Summer' Red Hot Chilli Peppersa.

  • +3
Matija Cvek Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

'Z++ je jedan od najboljih producenata, autora i izvođača nove generacije, pjesma je njegovim doprinosom maksimalno profitirala i hvala mu što je pristao sudjelovati. Budući da smo ovakvim aranžmanom Eni i ja odlučili izaći iz zone komfora, bilo je logično da ćemo raditi s najboljim u svojoj struji', izjavio je Matija Cvek nedavno za tportal.