akcija okupila poznate

Emma Watson donirala milijun funti Zakladi protiv spolnog uznemiravanja

18.02.2018 u 17:34

Bionic
Reading

Britanska glumica Emma Watson donirala je milijun funti (1,13 milijuna eura) zakladi za podršku ženama žrtvama spolnog uznemiravanja koju je predstavilo 190 žena filmske i televizijske industrije u nedjelju satima prije svečanosti dodjele nagrada Bafta u nedjelju navečer

Zakladu za pravdu i jednakost (Justice and Equality Fund), je u kolumni objavljenoj u nedjelju, predstavilo 190 žena filmske i televizijske industrije u Ujedinjenom kraljevstvu koje su se mobilizirale nakon otkrića brojnih skandala.

'Zajedno možemo okončati zlostavljanje i nekažnjivost', napisale su potpisnice i precizirale da se njihova akcija ne ograničava samo na sektor zabave već se proširuje i na sva područja društva, medija i politike.

Osim Emme Watson, brojne britanske zvijezde su dale doprinose, među kojima Keira Knightley, Jodie Whittaker i Emma Thompson kojima su se pridružili i muškarci među kojima i Tom Hiddleston koje je dao 10.000 funti.

  • +2
Emma Watson Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Očekuje se da će na dodjelu Bafta nagrada brojne zvijezde doći u crnome, kao što su već potvrdile glumice Margot Robbie i Allison Janney, u znak prosvjeda protiv skandala u koje su upletena velika imena filmske industrije poput Harveya Weinsteina. Neke će na crvenom tepihu pratiti priznate aktivistice, posebno povezane s platformom Everyday Sexism Project.