KARTE SE NISU POSLOŽILE

Emily Blunt o ulozi koju je odbila (a s njom i 80 milijuna dolara): 'Najbolja djevojka ju je dobila'

06.08.2023 u 22:45

Bionic
Reading

Zvijezda 'Oppenheimera', glumica Emily Blunt otkrila je koju je kultnu Marvelovu ulogu propustila, a zajendo s njom i preko 80 milijuna dolara na računa

Britanska glumica govoreći u podcastu 'Happy Sad Confused', otkrila je da je odbila glavnu ulogu u velikom Marvelovom hitu. Emily Blunt je zbog ugovornih obaveza odbila ulogu superjunakinje u Marvelovom svemiru, čekalo ju je snimanje 'Guliverovih putovanja' pa je morala odustati od uloge Crne udovice.

Ulogu je pak objeručke prihvatila Scarlett Johansson i tako profitirala, a na njezin se račun sljedećih godina slilo oko 80 milijuna dolara dok su 'Guliverova putovanja' podbacila u svakom pogledu.

Blunt je otkrila kako je Scarlett Johansson bila nevjerojatna u prikazivanju žestokog super heroja, dodavši da je smatra najboljom osobom za tu ulogu.

'Ma daj, najbolja djevojka ju je dobila', rekla je glumica u podcastu.

Scarlett Johansson kao Crna udovica pojavila se 2010. u filmu Iron Man 2. Zatim je reprizirala poznatu ulogu u nizu drugih filmova kao što su 'Osvetnici', 'Kapetan Amerika' i 'Osvetnici: Kraj igre.' Objavljeno je da je Scarlett zaradila nevjerojatnih 80 milijuna dolara za tu ulogu u cijeloj franšizi, uključujući i film' Black Widow'.

Emily Blunt Izvor: Profimedia / Autor: HENRY NICHOLLS / AFP / Profimedia

Blunt je gostujući kod Howarda Sterna svojedobno govorila o toj temi: 'Ugovoreno mi je da radim 'Gulliverova putovanja', iako ga nisam htjela raditi. Bilo je to pomalo tužno za mene jer sam jako ponosna na odluke koje donosim i one mi puno znače, kao i filmovi koje radim, tako da je bilo teško. Oni (Fox) te drže u šaci. Bilo je drugih filmova koje sam željela raditi. U nekom sam trenutku shvatila da se moram riješiti ovog neobavezujućeg ugovora jer bi mi samo visio iznad glave, a to nisam željela. U konačnici koliko god bilo teško, mislim da nitko nije očekivao da ću biti prisiljena. Mislim da se nekako voliš nadati da nije tako. Jako mi je, jako, jako stalo do izbora koje donosim. To je sve što imam, izbore koje donosim', rekla je Blunt.

  • +4
Emily Blunt Izvor: Profimedia / Autor: Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Unatoč razočaranju razvojem situacijom, rekla je da je zadržala profesionalizam na snimanju 'Gulliverovih putovanja': 'Nisam razgovarala o tome ni s kim na setu jer je bilo puno stvarno dragih ljudi s kojima je bilo divno raditi. Zapravo sam se dobro zabavila, nasmijala sa svima njima, ali me boljelo što se to uopće dogodilo', rekla je glumica.

Međutim, na kraju je zaključila kako joj žanr superheroja možda jednostavno ne odgovara. 'Volim Iron Mana i kad mi je ponuđena Crna udovica, bila sam opsjednut Iron Manom. Htjela sam raditi s Robertom Downeyjem Jr. Bilo bi nevjerojatno. Ali ne znam jesu li filmovi o superjunacima za mene. Nisu moj đir. Ne sviđaju mi ​​se, zaista.'

  • +4
Emily Blunt Izvor: Profimedia / Autor: Roger Wong / INSTAR Images / Profimedia