POKUŠALA SE OBRANITI

Ellen DeGeneres progovorila nakon teških optužbi na svoj račun: 'Nisam zla, samo imam svoje loše dane i introvertna sam'

19.08.2020 u 13:39

Bionic
Reading

U tijeku je istraga zbog optužbi o toksičnoj radnoj okolini na showu Ellen DeGeneres, gdje su smijenjeni neki od vodećih producenata, a većina bivših razočaranih zaposlenika prstom upire upravo u popularnu voditeljicu. 62-godišnjakinja se pokušala obraniti i obrazložiti sve što joj se stavlja na teret

Nakon teških optuži koje su stigle na njezin račun u proteklih nekoliko tjedana, voditeljica Ellen DeGeneres pokušala se opravdati dijelu svojih zaposlenika. Uputila je grupni Zoom poziv prema otprilike 200 zaposlenika te im pripremila govor u kojem objašnjava kako je moglo doći do ovakvog scenarija.

Poznata 62-godišnjakinja svoj talk show vodi već dugih 17 sezona, a silne optužbe za toksičnu radnu okolinu, mobing te seksističke i rasističke ispade u javnost su dospjele tek sada. U javljanju je DeGeneres izrazila duboko žaljenje ako je ikada ikoga nenamjerno povrijedila te rekla da nije zla već samo kao i svi drugi ljudi ima svoje loše i dobre dane.

'Ne znam tko je i zašto pokrenuo trač da me se ne smije gledati u oči. Molim vas priđite mi i slobodno mi se obratite ako trebate. Pritom me, naravno, gledajte u oči. Nije mi jasno gdje je sve to počelo, ali to nisam ja, takve stvari me ne opisuju', rekla je između ostalog Ellen.

Osim toga, voditeljica je kazala da je introvert te da jednostavno ponekad ima potrebu biti sama, na miru te imati dovoljno prostora samo za sebe na setu.

'Nisam zla, samo sam introvertna. Imam ponekad loše, a ponekad dobre dane. Sada mi je jasno da je osoblje na setu to moglo na svakakve načine protumačiti i da sam mogla ispasti zla i neprijateljski raspoložena', rekla je potom DeGeneres te zaključila: 'Mislili ste da sam savršena? Nisam i nije nitko. Nastojim biti što bolja osoba te učiti iz svojih pogrešaka'.

Podsjetimo, američka voditeljica i komičarka našla se u centru skandala nakon što je desetak njezinih bivših zaposlenika odlučilo javno progovoriti kako je bilo raditi na setu te čemu su sve bili izloženi. Jedan trenutni i deset bivših zaposlenika anonimno su progovorili o svojim iskustvima na setu popularne emisije, tvrdeći između ostalog da su kažnjeni zbog uzimanja bolovanja. Spominjali su se i slučajevi rasne mikroagresije, kao i strah od odmazde zbog podnošenja žalbi. Potom je pokrenuta istraga koja bi trebala dokazati što se točno događalo iza kulisa planetarno popularne emisije.