otvoreno o svemu

Edo Maajka: 'Djecu nije lako odgajati, moraš i sebe odgajati u isto vrijeme'

18.12.2017 u 12:24

Bionic
Reading

Popularni bosanski reper u kreativnom je zanosu. Nakon što se prije nekoliko godina s obitelji preselio iz Tel Aviva u Zagreb, Edo Maajka punom parom radi, nastupa u regiji i inozemstvu s bendom te priprema novi album. Prisjetio se dana kad je živio u Izraelu, pričao o roditeljstvu i supruzi Lilach

'Vraćam se bendu i stvaranju muzike s bendom. To mi je sada veći izazov i više me ispunjava. Svirke s bendom su mi dosta drugačije, publici treba malo vremena da se navikne. Reakcije su odlične i jedva čekam nakon Nove godine ponovo u studio da završim taj album. Već sam izbacio četiri pjesme, a planiram još dva singla do albuma', pohvalio se Edo Maajka u razgovoru za Dnevni avaz

S Izraelkom Lilach s kojom ima kćer Yasmin i kćeri njegove supruge iz prethodnog braka - May, reper zadnjih godina živi u Zagrebu. Prisjetio se razdoblja kad je živio u Izraelu. 'Imam dosta prijatelja u Izraelu i u Palestini, teško mi je kad su vremena ovakvih sr... u toj regiji, nasekiram se. Tko preživi nekoliko godina u toj regiji, nikad ne zaboravlja takvo iskustvo', poručio je.

Na pitanje nazaduje li društvo napretkom tehnologije, Edo ima zanimljiv stav.  'Kad tehnologija dođe u ruke idiota, onda se koristi na takav način. Ako uleti u ruke pojedinca kojem je prioritet sj..... drugog i drugačijeg, onda se za to i koristi. Poplava dezinformacija i neistina je ono s čime će se svako društvo morati suočiti i već se suočava. To je opasna prijetnja razvoju ljudskog društva. Neznanje je 'in' već podugo tako da su nam štreberi jedini spas. Učite djecu da programiraju i zarade te bitkoine na vrijeme', tvrdi.

Progovorio je i o odgoju djece ou današnje vrijeme: 'Je, djecu nije lako odgajati, moraš i sebe odgajati u isto vrijeme, djeca upijaju sve. Mislim da je najbitnije davati im mnogo ljubavi i nježnosti, fokusirati se na stvari koje im idu, a ne isticati neke u kojima se ne snalaze. Protivnik sam nametanja brda pravilnika i molim Boga da se školstvo promijeni što prije, i to iz korijena'. 

Za svoju suprugu Lilach kaže da je nevjerovatna osoba u svakom pogledu. 'Volimo se, ljubimo, svađamo i tako ukrug. Mnogo toga me je naučila, dosta sam bolja i zadovoljnija osoba zahvaljujući Lilach. S njom mi nikad nije dosadno, a ni njoj sa mnom. Srodna duša', ističe Edo. 

  • +9
Edo Maajka održao koncert u prepunoj Tvornici kulture Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL