ŽIVOTNE PREKRETNICE

Edita Majić nije jedina koja se zaredila: Evo koje su sve slavne ljepotice mir pronašle u samostanu

08.02.2019 u 06:29

Bionic
Reading

U određenom trenutku, kad im se učinilo da više ne mogu dalje, otkrile su čime će ispuniti svoje isprazne živote i okrenule se Bogu. Dugačka je lista imena poznatih koji su u najtežim trenucima okrenuli novu stranicu života. Glumica Edita Majić nije jedina ljepotica koja je odlučila postati časna sestra. To su napravile još neke svjetske ljepotice, a pogledajte o kome je riječ

Mnogi se, kad čuju da je netko odlučio otići u samostan, pitaju koji su razlozi. Isto je bilo i kad je naša poznata glumica Edita Majić odlučila postati karmelićanka.

Edita Majić naglo je prekinula karijeru i 2004. godine povukla se u samostan u španjolskom gradiću Avili. Odande nije mogla komunicirati s vanjskim svijetom. Stupila je u jedan od najstrožih redovničkih redova na svijetu, u sklopu kojeg časne sestre žive u samostanu bez grijanja i tople vode te spavaju na krevetima od slame. Edita se, nakon 13 godina, prije dvije godine preselila na sasvim osamljeno mjesto, na kojem nema nikakvog doticaja s drugim ljudima.

Pisalo se da ju je u samostan otjerala ovisnost te da je razlog bila nesretna ljubav, ali ona je rekla da je - osjetila poziv. Godine 2013. Edita Marija od Križa, kako joj je danas ime, dala je jedan od rijetkih intervjua nakon zaređenja u časopisu Susret.

No Edita nije jedina poznata osoba koja se odlučila za povučen život posvećen vjeri. Prije nje slično su napravile još neke ljepotice.

Jedna od njih je Dolores Hart, danas 80-godišnjakinja. Zvali su je drugom Grace Kelly. Rođena je kao Dolores Hicks 1938. godine, ali je promijenila ime kad je počela dobivati filmske uloge, a to je bilo vrlo rano. Već s 18 godina glumila je u filmu 'Loving You' s Elvisom Presleyjem.

Baš u njemu Elvis Presley se prvi put poljubio na filmu s nekom djevojkom, a bila je to upravo Dolores. Odigrala je veće uloge u idućih pet godina, u kojima su joj partneri bili Stephen Boyd, Montgomery Clift, George Hamilton i Robert Wagner. Prekretnica se dogodila za vrijeme snimanja filma 'Franjo Asiški', u kojem je dobila ulogu svete Klare Asiške. Tijekom snimanja filma u Italiji susrela je i papu Ivana XIII, koji je s njom razmijenio nekoliko rečenica, a taj je susret shvatila kao sudbonosni znak.

Ulaskom u samostan 1963. godine, tada 24-godišnja glumica šokirala je obitelj, prijatelje, pa i sam Hollywood. U to vrijeme bila je zaručena, imala je ugovor s poznatom filmskom kućom Metro Goldwyn Mayer i zarađivala je oko 5000 dolara tjedno. No srce ju je vuklo prema opatiji Regina Laudis, samostanu benediktinki u Connecticutu. Ondje se povukla nakon Broadwaya i uloge u predstavi 'The Pleasure of His Company', zbog koje je bila nominirana za nagradu Tony.

Godine 2013. objavila je biografiju 'The Ear of the Heart: An Actress’ Journey from Hollywood to Holy Vowsu', u kojoj je opisala svoj put od holivudske zvijezde u usponu do redovnice.

Izvor: Društvene mreže

Učinila je slično i kolumbijska ljepotica Amada Rosa Pérez, želeći se tim potezom riješiti stresa. Na vrhuncu karijere dijagnosticirana joj je bolest zbog koje je izgubila sluh, a dijagnoza je dovela u pitanje njezin stil života.

'Zasitila sam se tog varljivog svijeta laži, glume, grijeha i licemjerja, društva punog protuvrijednosti koje slave nasilje, preljub, drogiranje i alkoholizam te hedonizam i seksualni nemoral', izjavila je ranije Pérez tijekom jednog od svojih televizijskih gostovanja. Nije postala redovnica, no doživjela je vjersko obraćenje te je blisko radila s marijanskom vjerskom zajednicom. Danas redovito odlazi na mise, ispovijeda se, moli krunicu i provodi vrijeme u kapelici Božje milosti.

Nije jedina manekenka koja je modnu pistu zamijenila samostanskom izolacijom. Učinila je to i Olalla Oliveros, a koja je bila jedna od najpoznatijih španjolskih manekenki. Povremeno se bavila i glumom, no onda je potpuno neočekivano donijela odluku da ode u samostan. Navukla je redovničku halju i postala časna sestra te se pridružila redu svetog Mihovila i uzela je ime sestra Olalla.

Dogodila joj se velika promjena tijekom posjeta svetištu fatimske Gospe u Portugalu.

View this post on Instagram

Trabalhando como modelo, Olalla Oliveros participou de ensaios glamorosos, atuou em filmes e teve seu rosto estampado em outdoors por toda a Espanha. Uma carreira de êxito nas passarelas e na televisão. Estava em anúncios na televisãoe tinha papéis esporádicos em séries de TV conhecidas na Espanha, tais como ‘El Comisario’, ‘La familia mata’ o ‘Escenas de matrimonio’. Aos 36 anos, a modelo e atriz espanhola Olalla Oliveros decidiu deixar as sessões fotográficas e filmes para se juntar à Ordem de São Miguel e tornar-se freira. Uma visita ao Santuário de Nossa Senhora de Fátima esteve na origem da mudança de vida. Em dez dias, ela decidiu cancelar todos os seus contratos para servir ao Senhor. Hoje, Irmã Olalla del Sí de María, como agora é tratada, ela faz parte de uma comunidade religiosa que se dedica aos idosos e enfermos, "O Senhor nunca está errado. Ele perguntou se eu vou segui-lo, e eu não podia recusar", revelou a ex-modelo em entrevista ao site National Catholic Register, acrescentando que, após a visita, não conseguiu parar de se imaginar vestida de freira. Hoje ela usa uma saia e um véu, e trocou as roupas de grife por um hábito azul, é consagrada em uma jovem e dinâmica comunidade religiosa, a “Orden y Mandato de San Miguel Arcángel”, da diocese espanhola de Tui-Vigo, nascida canonicamente em 2009 como Associação Pública de Fiéis. Não foi um abandono de uma carreira que não decolava, muito pelo contrário, como sublinhou a ex-agente Mirella Melero, contando que Oliveros tinha acabado de conseguir um papel importante em um filme. Foi um confrontar-se sempre mais com a própria infelicidade, que persistia apesar dos reconhecimentos mundanos, até a viagem que fez a Fátima, que causou um incômodo interior. No retorno não parou de se perguntar o que era aquela paz e aquela força que sentia, e não conseguia tirar da cabeça a imagem, que parecia absurda, dela vestida de freira. Foi se confessar com um sacerdote em Madri e seguiu num caminho espiritual. E Deus fez o resto, dando resposta assim a sua inquietação interior. #igrejaCatólica #Conversão #Fatima #Freira #Religiosa #cristão #OlallaOliveros

A post shared by Santa Igreja Católica (@santaigrejacatolica) on

Izvor: Društvene mreže