VJERA JOJ JE NAJVAŽNIJA

Nakon života u zatvorenom samostanu Edita Majić odlučila se na još radikalniji korak

18.12.2017 u 10:53

Bionic
Reading

Nešto više od 13 godina provela je u samostanu bosonogih karmelićanki u Avilli, a sada se hrvatska kazališna i filmska glumica, koja je zbog vjere naglo prekinula uspješnu karijeru, odlučila na još radikalniji korak. Kako je otkrila njezina majka Jadranka Kanajet, Edita Marija od Križa posljednja tri mjeseca živi kao pustinjakinja

Kada je 2004. godine Edita Majić, kazališna i filmska glumica, naglo prekinula uspješnu karijeru i odlučila ući u zatvoreni samostan bosonogih karmelićanki, u španjolskoj Avilli, šokirala je javnost. Njezina odluka da svoj život posveti vjeri i Bogu u samostanu u kojem časne sestre ne izlaze iz njega, nemaju grijanje u sobi niti toplu vodu, spavaju u ćelijama te su posvećene siromaštvu i molitvi, iznenadila je sve.

  • +10
Edita Majić Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Zoric/Cropix

Nakon 13 i pol godina provedenih u Avilli Edita Marija od Križa odlučila se na još radikalniji potez - posljednja tri mjeseca živi kao pustinjakinja u kući Desierto de Cristo Rey, što je za bitno.net potvrdila i njezina majka Jadranka Kanajet. Za svoj novi život ona je dobila sve potrebne dozvole - biskupa, časne majke i sestara.

'Već dug niz godina ona je osjećala da je Bog zove na drugačiji i radikalniji način življenja. Od samog početka znala je i koji je to način. Bilo je to pustinjaštvo. Živi izvan samostana na pustom i osamljenom mjestu, nenaseljenom i u samoći', izjavila je za bitno.net Editina majka te dodala kako je njezina kći 'odlučila slijediti svoga Krista, biti u samoći što bliže njemu'.

Upravo je uz pomoć biskupa Edita od sada smještena u kući Desierto de Cristo Rey, odnosno Pustinja Krista Kralja, na brdu, na osami jednog šumskog kraja.

'Divim se njezinoj snažnoj ljubavi prema Kristu, ljubavi za sve duše, divim se dugim i neprestanim molitvama za spas svih propalih duša. Znam da to što Edita posjeduje, može, čini nije po njezinoj snazi i volji. To je Bog! On je krijepi, ljubi, voli. Zapravo ona nije sama, ona je neprestano s Njim! Beskrajno sam mu zahvalna za sve što čini za nju', zaključila je Editina majka za bitno.net.