kakvo iznenađenje

Dugo je nismo vidjeli, a ima novu funkciju: Dunja Mazzocco Drvar oglasila se i na društvenim mrežama

23.04.2021 u 09:12

Bionic
Reading

Od kad je više ne vidimo na malim ekranima, omiljena televizijska meteorologinja prorijedila je svoje objave na društvenim mrežama. Gledatelje je u četvrtak navečer ugodno iznenadila na gostovanju na televiziji koju je napustila prošle godine nakon pet godina suradnje. Ispričala je što točno radi i koji su joj planovi

Dunja Mazzocco Drvar u kolovozu prošle godine obznanila je da nakon pet godina na RTL-u i 17 godina na hrvatskim televizijama, odlazi najavljujući kako je 'krajnje vrijeme da se klimatskim promjenama stane na kraj i da zaustavi poguban utjecaj na atmosferu' te da prelazi s riječi na djela i 'otvara nova, zelena vrata'.

Sredinom veljače postala je ravnateljicom Uprave za klimatske aktivnosti u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja.

'Uopće je dojam da mi u Ministarstvu proizvodimo papire no međutim na tim papirima ponekad piše jako lijepo, što su na primjer naši zakoni o klimi. Imamo jučer postignut dogovor o europskom zakonu o klimi, danas je na Vladi prošla naša buduća strategija, tako da ima tu papira koji imaju jako važan sadržaj i mi svakako radimo na tome da nakon tih zakona i nakon tih strategija propišemo mjere, a nakon mjera polako građanima pokazivati kako te mjere provodimo odnosno kako se one trebaju provoditi', ispričala je na RTL-u. Među ostalim je najavila kako će raditi na energetskoj obnovi zgrada, razvijati kružno gospodarstvo (smanjenjem otpada), a u poljoprivredi razvijati nove sorte.

  • +3
Dunja Mazzocco Drvar Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'Prije svega, ne smijemo misliti da smo mali i da ne možemo ništa napraviti jer svatko od nas treba pokrenuti neku akciju odnosno svatko od nas tek kad se složimo u jedan veliki kolaž može doprinijeti na pravi način', poručila je Mazzocco.

Nakon gostovanja na RTL-u oglasila se i na društvenoj mreži. 'Lijepo se vratiti u ovaj studio. Doduše, nisu mi dali za šetam danas', opisala je u svom stilu fotografiju. 'Bilo je divno vidjeti te u studiju! I sjajno gostovanje - djeluje kao da ima šanse za našu zemlju', poručili su joj pratitelji dok joj je nekadašnja kolegica Ana Brdarić Boljat napisala da ju je 'uvijek lijepo vidjeti'.

Podsjetimo, Mazzocco Drvar je inače na RTL prešla s televizije N1, prije koje se pak u ulozi prognostičarke pojavljivala na HRT-u.