ZA SVAKOG PONEŠTO

Dug vikend je pred nama, a za sve vas koji još uvijek ne znate što gledati donosimo nekoliko filmova, uz koje će vrijeme brže prolaziti

11.04.2020 u 16:50

Bionic
Reading

Obično u ovo vrijeme godine kreću prve karavane prema Jadranu i prebrojavanje turista, no kako je još uvijek u punom jeku prebrojavanje novozaraženih koronavirusom, maramo i dalje biti strpljivi i ljepše dane čekati doma. Iz bogate ponude MAXtv videoteke izdvojili smo nekoliko zanimljivih naslova uz koje će vam dani brže prolaziti

Ne tako davno, dok su kina još radila, jedan je pas privukao najveću pozornost među svim animiniranim filmovima. Živio je lagodnim životom od najranije dobi, a onda se u jednom trenutku sve promijenilo... Ovdje svaka sličnost sa stvarnim životom prestaje pa Frka nije #OstaoDoma, nego je završio na ulici, a nakon što je osvojio kinopubliku u siječnju, sada može osvojiti i vas u MAXtv videoteci.

Pored Frkinih avantura, možete pronaći i animiranu avanturu potrage za Jetijem, a osim blockbustera i hitova tu su i filmovi koji hrvatsku premijeru imaju upravo u MAXtv videoteci.

Blockbusteri

Parazit

Korejski film 'Parazit' redatelja Bong Joon-hoa u povijest se upisao kao prvi film koji nije na engleskom jeziku, a koji je osvojio nagradu za najbolji film te kao prvi film u 92 godine dugoj povijesti dodjele koji je osvojio nagradu za najbolji film i najbolji strani film.

U središtu radnje je nezaposlena i siromašna obitelj Kim koja smišlja načine kako bez puno truda doći do novca. Prilika se ukaže kad sin Ki-woo dobije ponudu zamijeniti svog prijatelja i podučavati engleski bogatu djevojčicu. Posao dobiva zahvaljujući falsificiranoj diplomi koju mu je pomogla izraditi sestra, talentirana umjetnica.

U 'Parazitu' nema pravih pozitivaca ni pravih negativaca, svi imaju barem poneku dobru osobinu ili gledatelj ima razloga suosjećati s njima, ali svi, baš svi, bar su malo pokvareni.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Nož u leđa

U napetom i zabavnom trileru redatelj Rian Johnson prepoznatljive elemente klasičnih krimića dovodi do urnebesnog apsurda. Megapopularni i bogati pisac krimića Harlan Thrombey (Christopher Plummer) upravo je u društvu šire obitelji te s njegovateljicom i služavkom proslavio osamdeset peti rođendan u svojoj predivnoj, raskošno uređenoj kući.

Noseći mu sljedećeg jutra doručak, služavka Fran (Eddi Patterson) pronalazi Harlana u njegovoj radnoj sobi s prerezanim vratom. Jedan od apsurdnijih filmskih momenata zaključak je policije da se radi o samoubojstvu, ali ne vjeruju svi u takav rasplet pa netko anonimno angažira poznatog privatnog istražitelja Benoita Blanca (Daniel Craig) da proširi istragu.

Izvor: Društvene mreže

1917.

U travnju 1917. godine dvojici britanskih vojnika povjeren je zadatak dostaviti žurno poruku svojoj izoliranoj pukovniji koja se duboko na neprijateljskom teritoriju zapadnog fronta sprema za rat. Utrkujući se s vremenom dvojica se vojnika moraju probiti kroz neprijateljski teritorij, a njihovim neuspjehom pukovnija od 1600 vojnika upala bi ravno u zamku iz koje bi se teško izvukli živi. Redatelj je Sam Mednes, koji uz Krysty Wilson-Cairns supotpisuje i scenarij.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

One su bombe

Kad je Gretchen Carlson (Nicole Kidman) tužbom zbog seksualnog uznemiravanja opalila šamar osnivaču Fox Newsa Rogeru Ailesu, nitko nije mogao slutiti što će se dalje događati. A dogodilo se to da je svojim primjerom potaknula i dopisnicu Fox Newsa Megyn Kelly (Charlize Theron) da izađe sa svojom pričom, kao i brojne druge žene, što je potaknuloi pokret koji je odjeknuo u cijelom svijetu.

Film je prema scenariju Charlesa Randolpha režirao Jay Roach, a osim Kidman i Theron u njemu glumi i Margot Robbie.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Hitovi

Jexi

U središtu filma je Phil (Adam Devine), čiji je posao pisanje 'Top 10' lista iz pop kulture. Prijatelji i ljubavni život potpuna su mu nepoznanica jer ima svoj pametni telefon o kojemu je ovisan. Prisiljen na nadogradnju svog digitalnog prijatelja Phil s najnovijim modelom dobiva i neočekivanu značajku – Jexi, životnu trenericu, virtualnu asistenticu i navijačicu iz svijeta umjetne inteligencije. Zahvaljujući njoj Phil počinje osjećati čari stvarnog života, no kako smanjuje svoju ovisnost o pametnom telefonu Jexijina umjetna inteligencija se pretvara u noćnu moru odlučnu u namjeri da Phil sve opet odbaci, čak i ako mu to upropaštava šanse za uspjeh.

Scenarij i režiju ove komedije supotpisuju Jon Lucas i Scott Moore.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Bitka za Midway

U središtu radnje filma 'Bitka za Midway' je sukob američke flote i japanske carske mornarice koji je označio prekretnicu u Drugom svjetskom ratu na pacifičkoj ratnoj sceni. Temeljen na stvarnim događajima ovog junačkog podviga, film govori o vojnicima i zapovjednicima koji su premoć ostvarili zahvaljujući svojim instinktima, hrabrosti i junaštvu.

Film je po scenariju Wesa Tookea režirao Roland Emmerich, a u glavnim su ulogama Ed Skrein, Patrick Wilson i Woody Harrelson.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Hrvatske premijere

Svjetlo mog života

Deset godina nakon što je pandemija odnijela živote polovice žena na Zemlji, otac (Casey Affleck) i njegova kći (Anna Pniowsky) žive na rubu preostale civilizacije nakon što su bili prisiljeni napustiti svoj dom i uputiti se u nepoznato. Prerušivši kći u dječaka, otac je nastoji zaštititi od svake prijetnje, spreman da je obrani po svaku cijenu.

Zapaženo redateljsko ostvarenje Oscarom nagrađenog glumca Caseyja Afflecka ('Manchester pokraj mora'), svjetsku je premijeru imao u veljači prošle godine na berlinskom festivalu, ali priča ima dodatnu aktualnost u trenutku u kojem se danas nalazi cijeli svijet.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Brooklyn bez majke

Radnja ovog krimića odvija se pedesetih godina prošloga stoljeća, a glavni junak je usamljeni samozvani detektiv Lionel Essrog (Edward Norton) s dijagnozom Touretteovog sindroma koji ga tjera da neprestano broji, izvikuje besmislice i dodiruje sve oko sebe. Istražujući umorstvo svoga prijatelja zaštitnika Lionel otkriva strogo čuvane tajne Brooklyna, šefovih prljavih poslova, prijatelja, neprijatelja i svog vlastitog uma.

Vrlo hvaljen krimi-roman Jonathana Lethema za film je prilagodio Edward Norton, koji ga je i režirao, a uz njega je i vrhunska glumačka ekipa: Bruce Willis, Gugu Mbatha-Raw, Alec Baldwin, Willem Dafoe, Bobby Cannavale.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Boja iz svemira

Želeći izbjeći gužvu 21. stoljeća, obitelj Gardner seli u zabačeno seosko imanje u ruralnoj Novoj Engleskoj. Dok se pokušavaju prilagoditi svom novom životu, u dvorište im pada meteorit. Na svoj užas, Gardneri otkrivaju da vanzemaljska sila postupno mutira svaki oblik života koji dotakne, uključujući i njih.

U novom djelu kultnog redatelja Richarda Stanleyja (njegov prvi pravi autorski dugometražni igrani film nakon 27 godina!), snimljenom prema pripovjetki legendarnog pisca horora i fantastike H.P. Lovecrafta, Nicolas Cage je ostvario jednu od najbolje ocijenjenih uloga u posljednje vrijeme.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Za najmlađe

Frka

Još otkako je bio štene, Frka živi životom o kakvom pas može samo sanjati, no sve se mijenja kad ostane bez vlasnika pa se nađe sam na ulici. Za vrat mu puše tragač za životinjama kojega su unajmili pohlepni rođaci njegovog vlasnika, jer je on ključan za dobivanje nasljedstva, ali Frka toga oupće nije svjestan. Trudeći se preživjeti, nesvjesno je uvijek korak ispred svih koji ga traže i upoznaje Rousey, okorjelu lutalicu koja će ga uzeti pod svoje okrilje i naučiti kako se snalaziti u stvarnom svijetu. Frka upoznaje i Zoe, osamnaestogodišnju glazbenicu u usponu koja se također trudi pronaći gdje točno pripada. Na svoj način će obje pomoći Frki otkriti da najvažnije u životu nije ono što imaš nego koga imaš uza sebe.+

Crtić koji je u siječnju bio hit u hrvatskim kinima sinkroniziran je na hrvatski jezik, a glasove su mu posudili Zoran Pribičević, Tara Thaller, Iskra Jirsak, Hana Hegedušić, Ivan Šarić, Ljubomir Kerekeš, Luka Petrušić, Dražen Bratulić, Marin Ivanović Stoka, Daniel Dizdar i Lana Klingor Mihić.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Misija Kathmandu (nije sinkronizirano)

Uz pomoć ambicioznog filantropa, intuitivna, ali neorganizirana i energična detektivka početnica Nelly Maloye, i metodični, opsesivni asistent antropologije na lokalnom sveučilištu Simon Picard kreću u divlju avanturu, odlučni dokazati postojanje užasnog snježnog čovjeka - Jetija. U postizanju tog cilja Simon se oslanja na kodirani dnevnik nestalog istraživača koji bi ih trebao odvesti do brloga mitskog stvorenja. Tragajući za legendarnom zvijeri, u pratnji pametnog i zagonetnog mladog šerpe Tenzig Gombua te pričljive mina ptice Jazzmin, naši se junaci suočavaju s mnoštvom opasnosti u samom srcu Himalaje.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube