novi angažman

Dragan Bjelogrlić snima film o folk pjevaču: 'Prvi put rekonstruiram nešto što sam i ja proživio i čega se sjećam'

28.08.2020 u 10:11

Bionic
Reading

Nakon više od godinu dana priprema na scenariju početkom kolovoza je u Srbiji počelo snimanje serije i filma o pjevaču narodne glazbe - Tomi Zdravkoviću. Premda ne sluša takvu vrstu muzike, glumac i redatelj Dragan Bjelogrlić prihvatio se redateljske palice

Nakon dva filma i serijala 'Montevideo' te dvije uspješne i diljem regije popularne sezone serije 'Senke nad Balkanom', jedan od najproduktivnijih glumaca naše kinematografije ponovo režira.

'Prošlost nam se uvijek čini boljom. Prvi put rekonstruiram nešto što sam i ja proživio i čega se sjećam a što se već smatra epohom. Obično smo navikli da je epoha neka daleka prošlost koju nitko od nas ne pamti. Film i serija o Tomi Zdravkoviću bit će o nečemu što mi stariji pamtimo i djeluje nam kao da je bilo jučer. Oslikat ćemo put od pedesetih do devedesetih godina kroz Tomin život. Oživjet ćemo to vrijeme sa svim onim što je nosilo i nadam se da će kod ljudi pobuditi lijepe, sjetne emocije', ispričao je Dragan Bjelogrlić za Gloriu.rs.

Imao je priliku upoznati folk zvijezdu.

'Vidjeli smo se samo jednom, ali nisam s njim proveo neko duže vrijeme i žao mi je zbog toga. Sreli smo se i upoznali. Tijekom tog kratkog susreta odao mi je utisak dragog čovjeka. Život ni mene ni njega nije naveo da barem jednu večer provedemo zajedno, a vjerujem da bi to bilo zanimljivo. Bio je vrlo zanimljiv čovjek, s mnogo tajni, proturječnosti, kontroverzi, i vjerojatno je zbog toga intrigantan svima koji su pisali knjige o njemu ili mu pravili spomenike. Sada o Tomi snimamo film i seriju', kaže Bjelogrlić.

On i producent Željko Joksimović odlučili su glavnu ulogu povjeriti glumcu Milanu Mariću, dok ćemo uz njega u ulozi Silvane Armenulić gledati Tamaru Dragičević. U seriji i filmu će otkriti neke od najzanimljivijih epizoda iz burnog života 'kralja kafane'.

Bjelogrlić ističe da ne sluša narodnu muziku. 'Moj kontakt s njom je u kafani, u koju često idem, a kralj kafane je Toma Zdravković. Tako sam upoznao njegovu glazbu, a sada, kako se dosta bavim njime, pustim neku njegovu pjesmu, na primjer u automobilu, što ranije nisam radio. On je jedan od rijetkih autora koji je u svojim pjesmama opisao vlastiti život i sve ono što ga je mučilo. Te njegove pjesme su većinom autobiografske. S ovim saznanjem koje sam prikupio o njemu, slušam ih sada iz drugog ugla', priznao je. Najdraža pjesma folk legende mu je 'Dva su sveta različita'.