MODERNA MONARHIJA

Dosta im je naklona, titula i formalnosti: Princ William i Kate Middleton odlučili su se na drastičan potez

09.05.2022 u 12:26

Bionic
Reading

Malo tko zaboravio je da je njihova karipska turneja bila obilježena nizom prosvjeda i osuda javnosti. Upravo zbog toga princ William i Kate Middleton odlučili su se na velik zaokret i potpuno drugačiji pristup dosadašnjoj dugoj tradiciji

Izvori bliski palači za britanske su medije otkrili da se u monarhiji spremaju velike promjene. Princ William i njegova supruga Kate Middleton u suradnji sa savjetnicima došli su na ideju modernizirati monarhiju te jednostavno neke stvari ostaviti u prošlosti, gdje im je mjesto.

Vojvode navodno više ne žele da im se u javnosti itko obraća s titulama, ne žele naklone pučana te se okreću manje formalnom pristupu koji nije u skladu s tradicijom.

‘Žele biti opušteniji, dostupniji, prirodniji. Zaključak sa zadnje turneje bio je da je sve to bilo previše ukočeno, strogo, staromodno i formalno. Narod to jednostavno više ne želi. Stoga žele da ih se naziva imenom. William i Kate umjesto vojvode od Cambridgea’, rekao je za Daily Mail dobro upućen izvor.

  • +9
Princ William i Kate Middleton s djecom Izvor: Profimedia / Autor: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Princ William navodno je jako motiviran te želi modernizirati monarhiju, dati joj neki novi smisao i jednostavno izbaciti stvari koje više nisu u skladu s današnjim vremenom.

Sve to dio je procesa na kojem se radi nakon vrlo lošeg publiciteta o njihovoj osmodnevnoj turneji Karibima, a kada je održan niz prosvjeda tamošnjih stanovnika. Narod se jednostavno pobunio protiv tretmana kakav uživaju članovi kraljevstva, a koji u njihove zemlje dolaze tek jednom u svakih nekoliko godina. Između ostalog, tu je i želja nekih karipskih država da istupe iz Commonwealtha, poput Barbadosa, koji je zatražio to. Mnogi su prosvjedi bili održani i s ciljem naglaska na nekadašnjem kolonijalizmu Velike Britanije.

  • +2
Kate Middleton i princ William Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Hoće li mladi naraštaji monarhije, unuk kraljice Elizabete II i njegova supruga Kate, uspjeti u svome naumu da vrate sjaj kraljevskoj obitelji, tek ostaje vidjeti.