HUMANOST NA DJELU

Donacije na sve strane: Vanessa Hudgens, Donatella Versace i Justin Timberlake među prvima su se pokrenuli, a hvalevrijedan je i potez Blake Lively i Ryana Reynoldsa

18.03.2020 u 06:31

Bionic
Reading

U jeku svjetske pandemije koronavirusa ljudi u strahu za vlastiti život, ali i onaj svojih najbližih, reagiraju na razne načine. Ipak, mnogo je i onih koji misle i na one koje ni ne poznaju te su odlučili na najbolji mogući način pomoći svojim novčanim donacijama

Iako je to za njih tek sitniš, lijepa je gesta na koju se odlučila kreativna direktorica modne kuće Versace, 67-godišnja Donatella Versace s 33-godišnjom kćerkom Allegrom odlučivši donirati 200 tisuća eura milanskoj bolnici San Raffaele, kako bi na taj način i same pridonijele borbi protiv koronavirusa.

Budući da se upravo na intenzivnom odjelu te milanske bolnice nalazi velik broj pacijenata koji se liječe od koronavirusa, ne čudi to što su majka i kći Versace odabrale upravo nju.

'U ovakvim trenucima važni su zajedništvo i potpora. No potrebno je pomoći i svima onima koji su na prvim linijama borbe protiv bolesti te se svakodnevno trude spasiti stotine života. Zbog toga smo Allegra i ja odlučile donirati novac Odjelu intenzivne skrbi bolnice San Raffaele u Milanu. Naša su srca i misli uz sve pogođene ovom bolešću, uz sve liječnike i medicinsko osoblje koje posljednjih tjedana neprekidno i nesebično radi, nastojeći učiniti najviše što može za naše najmilije. Ovo je vrijeme u kojemu kao društvo moramo biti ujedinjeni i voditi računa jedni o drugima', objavila je na Instagramu Donatella Versace.

Njezinim primjerom ubrzo su se povele još neke svjetske face. Tako je pjevač Justin Timberlake na Twitteru objavio kako će on sam u svom rodnom gradu Memphisu donirati Mid-South Food Bank, organizaciju koja nabavlja i dostavlja hranu ljudima koji spadaju u rizičnu skupinu te im se savjetuje da ostanu kod kuće.

'Ovo je ludo vrijeme, no zapamtite da smo svi u ovome. Započnite svojim primjerom i podržite lokalne zajednice tako da nabavite hranu za one potrebite', poručio je pjevač i glumac.

Baš poput Timberlakea, i glumica, Disneyjeva zvijezda Vanessa Hudgens odlučila je poduprijeti organizaciju Feeding America, pa je objavila na Instagramu:

'Ovim svijetom zavladalo je ludilo. Škole se zatvaraju, postoje poremećaji u poslovanju, nema plaćenog bolovanja, a sam koronavirus najviše pogađa one starije od 60 godina, zbog čega stariji, ali i obitelji s manjim primanjima trebaju hranu koja se postavlja u banke hrane diljem zemlje.'

A najveći i hvalevrijedan potez onaj je glumačkog bračnog para Ryana Reynoldsa i Blake Lively, koji su na svoj način odlučili pomoći svjetskoj borbi protiv COVID-a. Kako je objavio holivudski glumac na svojim profilima na društvenim mrežama, on i njegova supruga donirat će čak milijun dolara bankama hrane diljem Amerike i Kanade tijekom ove zdravstvene krize.

'Covid-19 brutalno je utjecao na starije ljude, ali i smanjio prihode u svakoj obitelji. Blake i ja donirat ćemo milijun dolara, a novac će biti podijeljen između organizacija Feeding America i Food Banks Canada. Ukoliko imate mogućnosti, ove organizacije trebaju vašu pomoć.

Pazite na svoje tijelo, ali i srce i ostavite mjesta za veselje. Nazovite nekog tko nije u mogućnosti i pomozite mu. Mislim da se svi možemo složiti da je Covid-19 seronja', napisao je Ryan Reynolds.