IZBOR JE SUŽEN

Dok traje oporavak Kate i Charlesa, pauzu je uzeo i William, ali i Edward. Tko onda uopće radi?

01.02.2024 u 15:20

Bionic
Reading

Budući da je Charles u trenutku kada je postao kralj suzio broj radnih članova kraljevske obitelji, to je itekako vidljivo u trenucima kao što su ovi, kada je zbog zdravstvenih problema on, ali i snaha mu Kate, spriječen obavljati službene dužnosti

Knjiga spala na dva slova, tako trenutno izgleda situacija u britanskoj kraljevskoj obitelji nakon što su, zbog zdravstvenih problema mnogi morali odustati od ispunjavanja dužnosti, barem dok se ne oporave. Iako su iz bolnice, nakon operativnih zahvata, otpušteni i Kate Middleton i kralj Charles III, oni će do daljnjeg izbivati iz javnog života.

Svoj zgusnuti raspored na neko je vrijeme raščistio i princ William, koji je shvatio da mu je obitelj važnija od posla, pa je odlučio umjesto u obilaženju Britanije vrijeme kvalitetno provesti s djecom i Kate Middleton, olakšavajući joj čim više oporavak.

U moru tih vijesti sada se doznalo i kako je i Charlesov najmlađi brat i jedna od osoba od najvećeg povjerenja, 59-godišnji princ Edward, nakon povratka s južnoafričke turneje uzeo kratki predah od svega. Inače, nije čudno da nakon takvih turneja, osobito na druge strane svijeta, članovi kraljevske obitelji uzmu odmor od nekoliko dana, stoga je tako postupio i Edward.

Njegovo iduće pojavljivanje zakazano je za 8. veljače, kada bi se trebao pojaviti na Institutu za fiziku.

  • +5
Kralj Charles Izvor: Profimedia / Autor: Victoria Jones / PA Images / Profimedia

Odsustvo većine članova kraljevske obitelji znači da će puno više raditi neki drugi članovi, koji će biti pod svjetlima reflektora. Tu je dakako kraljica Camilla, a potom i princeza Anne i Sophie, vojvotkinja od Edinburgha, kojima su posljednjih tjedana rasporedi i više nego zgusnuti.

MILJENICA NACIJE

Buduća kraljica slavi 42. rođendan; evo kako se Kate Middleton mijenjala kroz godine

Pogledaj galeriju

76-godišnja Camila imala je solo pojavljivanja od proslave stote obljetnice Queen Mary's Dolls’ House do posjeta bolnici uoči Svjetskog dana borbe protiv raka. 59-godišnja Sophie posjetila je akademiju za djevojke i pričala o menstrualnom zdravlju, a 73-godišnja Anne je i ovoga puta na sebe preuzela najviše obveza.