SMIRENO NASTAVLJA DALJE

Dok se Kate Middleton oporavlja, a teorije zavjere šire, princ William nastavlja s kraljevskim dužnostima

09.03.2024 u 10:16

Bionic
Reading

Princ William posjetio je igralište za kriket Oval kako bi kako bi čestitao dobitnicima nagrade Earthshot Environmental Award, čiji je utemeljitelj, a društvo mu je pravio novi osobni tajnik

Oval je jedan od 50 stadiona na kojima će se hrana posluživati ​​u kutijama od morske trave, a vjeruje se da im princ od Walesa pomaže ugovoriti poslove. Pobjednici Earthshot nagrade imaju za cilj osigurati održivo pakiranje hrane u sportskim objektima kako bi se smanjila količina plastike. Princ William u javnosti se ovaj put pojavio s novom desnom rukom, osobnim tajnikom i bivšim vladinim diplomatom, Ianom Patrickom koji je počeo raditi za njega početkom godine.

Nagradu Earthshot osmislio je i osnovao princ William s Kraljevskom zakladom, i to sa ciljem kako bi 'otkrili, istaknuli i pomogli u razvoju inovativnih rješenja koja rade na popravku i regeneraciji našeg planeta'. Svake godine proglasi se petero pobjednika zbog njihovog doprinosa u borbi za očuvanje okoliša, a pokrenuta je 2020. i jedna je od njegovih vodećih klimatskih inicijativa, osmišljena da nadahne znanstvenike diljem svijeta na ekološke inovacije. Prva dodjela potpore u iznosu od milijun funti dodijeljena je 2021. godine, a namjerava se dodjeljivati ​​svake godine do 2030.

Princ William s velikim entuzijazmom je promovirao ovaj poseban projekt, a to je nastavio i sada, unatoč kompliciranoj situaciji u kraljevskoj obitelji. Njegova supruga Kate Middleton oporavlja se od operacije abdomena i u javnosti bi se trebala pojaviti tek nakon Uskrsa, a kralju Charlesu dijagnosticiran je rak. Po starom običaju kraljice Elizabete i William se drži one 'ostani smiren i nastavi dalje' te se nakon kratke pauze ponovo posvetio kraljevskim dužnostima. Nakon ovog posjeta čeka ga u ponedjeljak još jedna službena dužnost, također vezana uz nagradu Earthshot na kojoj će mu se pridružiti i bivša novozelandska premijerka Jacinda Ardern.

  • +4
Princ William na dodjeli BAFTA nagrada Izvor: Profimedia / Autor: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia