MLADOST LUDOST

Dok nije bio poznat Gibo je Severini svirao i glumio supruga

02.02.2017 u 15:30

Bionic
Reading

Severina je tijekom svoje uspješne dugogodišnje karijere snimila brojne video spotove. Viđali smo je u svakakvim izdanjima ovisno o promjenama imidža koje je imala, a na početku karijere u jednom od svojih prvih video uradaka, ugostila je Gibonnija koji joj je glumio nezadovoljnog supruga. Kako je Gibonni završio u Severininom spotu, prisjetio se Zrinko Tutić, autor glazbe pjesme 'Kad si sam'

Severina je svoju karijeru započela krajem osamdesetih godina kad se iz Splita preselila u Zagreb i 1992. snimila prvi album 'Severina'. Tada je bila zgodni devojčurak od 18 godina, pa su u skladu sa tim bile i njene pjesme, kao i  styling.

U jednom od prvih video spotova ugostila je svog prijatelja Gibonnija. On u spotu glumi njezinog nezainteresiranog supruga koji svira gitaru i prevrče očima dok mu ona drži 'prodike'.

Na snimanju spota 'Kad si sam' dobro se zabavljala kao i ostatak ekipe, a u njemu osim Gibonnija, barmena glumi Jurica Pađen. Dovoljno razloga za podsjetiti se i - zabaviti...

Autor: Youtube

Zrinko Tutić, autor glazbe u pjesmi 'Kad si sam' nam je ispričao kako je došlo do te suradnje.

'Kad se snimao taj spot, predložio sam i zamolio Gibonnija i Juricu da gostuju u njemu. Inače, Severina je bila apsolutna nagovarateljica, jako je agitirala da Gibonni otpjeva pjesmu 'Zlatne godine' koju smo napravili za istoimeni film. Bila mu je jako sklona i govorila: 'Pa neka proba Gibonni to otpjevati'. Moja je odluka bila da on to otpjeva, a redatelj filma 'Zlatne godine' Davor Žmegač nije imao ništa protiv', prisjetio se skladatelj.

U godini kad se snimao spot 'Kad si sam' Gibonni je imao 24 godine pripremao pjesme za svoj drugi samostalni album 'Noina arka' na koji je uvrstio je pjesmu 'Zlatne godine'.

Iako danas važi za najbolje odjevenu osobu iz javnog života, u video spotu 'Kad si sam' nosi posuđenu odjeću.

'U svojim prvim spotovima nosila sam njene kombinezone i košulje. Majka me zvala da mi kaže da je nesretna jer nemam što za odjenuti, a meni je to bilo sve strašno šik', izjavila je ranije Severina.