U LONDONU

Prvi istup nakon očeve dijagnoze: Dirljivim riječima princ se zahvalio na podršci

07.02.2024 u 21:27

Bionic
Reading

Princ William sudjelovao je na dobrotvornoj gala svečanosti u Londonu te se zahvalio na velikoj podršci koju kraljevska obitelj dobiva zbog zdravstvenog stanja svoga oca, kralja Charlesa III

'Stvarno jako cijenimo podršku koju dobivamo od svih', izjavio je princ William na dobrotvornoj gala svečanosti upriličenoj u Londonu, gdje se između ostalih našao i Tom Cruise.

Ovo je ujedno prvo pojavljivanje u javnosti princa Williama nakon šokantne vijesti o dijagnozi kralja Charlesa III.

Prijestolonasljednik je istaknuo na ovom događanju kako iskrene riječi utjehe koje je primila njegova obitelj nakon Kateine hospitalizacije i dijagnoze kralja Charlesa 'znače puno za sve nas'.

Riječ je o svečanosti u čast londonske humanitarne organizacije Air Ambulance Charity čiji je princ pokrovitelj.

Dan je bio vrlo naporan za princa koji je sada najistaknutija javna osoba monarhije jer je u ime kralja podijelio više od 50 vrijednih priznanja.

Kako bi William skrenuo misli s nevolja kraljevske obitelji, na događanju se našlo i nekoliko holivudskih zvijezda s A liste, među kojima i Tom Cruise.

Princ od Walesa koji je služio kao pilot zračne ambulante pokrovitelj je organizacije od 2020.

  • +6
Kralj Charles III Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

Inače, kralj je nakon operacije trenutačno u Sandringhamu, a Williamova supruga Kate je također na kućnoj njezi nakon operacije abdomena. Princ William vratio se danas dužnostima nakon operacije supruge Kate i vijesti da kralj ima rak, a njegov mlađi brat Harry vratio se u SAD nakon što je posjetio njihovog oca.

Kako se pisalo, Harry je s ocem proveo oko 45 minuta te se dan kasnije odmah vratio u SAD.

Usprkos dijagnozi, kralj planira nastaviti s velikim dijelom svojih kraljevskih obaveza pa će svake srijede telefonski razgovarati s britanskim premijerom Rishijem Sunakom. Zasad nije poznata točna dijagnoza, osim što su iz Buckinghamske palače objavili kako se ne radi o raku prostate, no da je kralj i dalje vrlo pozitivan te da se raduje povratku javnim dužnostima.