NIJE SE ZADRŽAVAO

Već je otputovao u SAD: Princ Harry nije se susreo ni s Williamom ni s Kate

07.02.2024 u 20:47

Bionic
Reading

Nakon što je zbog zdravstvene situacije svoga oca, kralja Charlesa III, odmah doletio u Veliku Britaniju, princ Harry je već otputovao u Kaliforniju

Kako što su upućeni u događanja u kraljevskoj obitelji dobro predvidjeli, 'odbjegli' princ Harry nije se susreo sa svojim bratom, princom Wiliamom s kojim je u lošim odnosima, a ni s šogoricom Kate Middleton koja se oporavlja nakon operacije abdomena.

Nakon samo 24 sata u Ujedinjenom Kraljevstvu, princ je na Heathrowu, odnosno dan nakon što se sastao sa svojim ocem u Londonu nakon što mu je dijagnosticiran rak, ušao u zrakoplov i odletio za Kaliforniju gdje ga čekaju supruga Meghan Markle i djeca.

Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Unatoč tome što je svog oca vidio samo 45 minuta i nije se vidio ni s bratom ni sa šogoricom, princ je napustio Veliku Britaniju. Vojvoda od Sussexa viđen je na Heathrowu danas poslijepodne i to samo 24 sata nakon što je jučer pod policijskom pratnjom stigao u Clarence House.

Kako se pisalo, jučer je doletio u London desetosatnim letom iz Los Angelesa i stigao u kraljevsku rezidenciju, a sa svojim ocem Charlesom III proveo je oko 45 minuta, kako su pisali britanski mediji.

Imali su 'kratki sastanak' prije nego što su kralj i Camilla otišli u Buckinghamsku palaču gdje ih je čekao helikopter kako bi ih vratio u Sandringham u Norfolku. Bio je to njihov prvi službeni osobni susret oca i sina od sprovoda pokojne kraljice Elizabete II u rujnu 2022.

Princ je prisustvovao Charlesovoj krunidbi u Westminsterskoj opatiji u svibnju prošle godine, ali nije viđen u interakciji s novookrunjenim kraljem i kraljicom.

Iako je možda došlo do zatopljenja odnosa između oca i sina, Harryjevo putovanje nije uključivalo ponovni susret s njegovim bratom princom Williamom usprkos nadanjima da bi to bila sjajna prilika za braću koji bi tako mogli spasiti svoje narušene odnose.

Williamova supruga Kate oporavlja se od operacije abdomena i uzima produženi dopust od javnih dužnosti do Uskrsa, kako je već ranije objavljeno.

Princ se pak danas vratio svojim dužnostima u dvorcu Windsor gdje je u ime svog oca podijelio vrijedna MBE priznanja.