ŽIVI U SJEĆANJIMA

Dirljiva objava Anje Šovagović Despot u znak sjećanja na voljenog oca

02.01.2020 u 13:35

Bionic
Reading

Početak nove godine za poznatu glumicu i spisateljicu podsjetnik je na odlazak njezinog tate, velikana hrvatskog glumišta, Fabijana Šovagovića. Anja Šovagović Despot je i ove godine kada se obilježava tužna 19. obljetnica posvetila je voljenom ocu nekoliko objava na društvenim mrežama

Svestrana umjetnica na obljetnice smrti svog oca i glumačkog uzora Fabijana Šovagovića koji je preminuo 1. siječnja 2001. godine objavila je na Instagramu nekoliko fotografija u znak sjećanja. Glumičini pratitelji bili su dirnuti njezinom objavom te su joj poručili da je bio 'najbolji hrvatski glumac' i 'kralj filma'.

Uz oca velikana hrvatskoga glumišta Fabijana, znala je da će se baviti umjetnošću. Više puta je govorila kako tata nije bio presretan što je izabrala glumu te je želio sprijačiti njezin ulazak u kazalište.

'Otac se pravio indiferentnim prema mojem odabiru i nekako je, činilo mi se tada, mislio da ću od toga vrlo brzo odustati. Smatrao je da je glumački posao nesiguran i težak za ženu i nije mu osobito bilo drago što želim postati glumicom. A opet, u nekim je trenucima pokazivao potpuno, za njega, nespecifičan roditeljski ponos zbog činjenice glumačkog zajedništva, pa bi se moglo reći da je njegov odnos prema mojoj glumi bio prilično kontroverzan', ispričala je ranije Anja Šovagović Despot za 24sata.

Velikan hrvatskog glumištva je preminuo u 70. godini života, a u svojoj glumačkoj karijeri ostvario više od stotinu filmskih i kazališnih uloga.