povratak u prošlost

Dino Rađa prisjetio se svoje mladosti; pogledajte kako je izgledao kao beba

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Legendarni hrvatski košarkaš još jednom je iznenadio i raznježio svoje pratitelje jer je s dna ladice 'iskopao' u javnosti nikad viđenu, fotografiju na kojoj je sa svojom pokojnom majkom Dunjom

'I ja san bija beba nekad davno', opisao je Dino Rađa crno-bijelu fotografiju na kojoj ga mama drži u naručju, a on plače. Fanovi su, naravno, bili oduševljeni. Komentirali su kako je 'isti' i kako mu nije bilo' teško pustiti suzu onda kao ni danas'. Legendarni sportaš je komentirao: 'Stara je bila zakon, a ja mamin sin'.

Dinina majka Dunja preminula je prije 15 godina,a emotivni sportaš uvijek njezinu gdišnjicu odlaska obilježi i objavama na društvenim mrežama. Ranije je napisao kako je s mamom imao odnos kao iz filma 'Žikina dinastija'. 'Ljubi ga majka. Tako je ona mene zvala', otkrio je.

Ranije je svojim obožavateljima znap pričati crtice iz svog djetinjstva. Jedna od njih je priča kad su on i sestra za Uskrs dobili dvije male patke.

'Na balkonu smo in napravili kuću od kartona. U stvari kartonska kutija bez krova. Tu smo in napravili za spavat, ist i pit. Donosili in salate i istraživali šta vole. Navečer bi se znali dizat iz kreveta ić gledat kako smišno spavaju sa glavon ispod krila. Dolazi lito i patke već malo narasle a sestra i ja ka svake godine na Brač u babe i dide. Naravno da su patke išle s nama. Tamo nan je dida jedan stari lavandin zakopa u zemlju i napravija bazen u vrtlu vikendice. Sestra i ja smo to čistili i minjali more svaki dan. Jer su se i patke tribale kupat u moru. Kad bi se išli kupat uvatija bi živih kozica rukama i odnija u bazen da se patke pomuče malo same uvatit za ručak. Znate ono u plićaku kad je vidiš sa dva dlana polako sa dvi strane dok ti ne ostane u šakama. Nema toga danas ni blizu. Tako smo mi njih pazili i mazili još cilo lito. Običaj je bija da se zadnji dan prid školu skupe braća i sestra (moja stara) sa svin unucima i cili dan s babon i didon prid vapor. Kako su patke već naresle velike i nisu mogle baš živit u stanu, kažu oni da ćemo ih lipo ručat. Ja u suze, ne dan patke. Urlan i pokušavan ih branit. Aha. Moš mislit. Barba ih je uvatija i samo zavrnija vraton. Mrzija san ga ka pasa ti dan. Nisan tija ništa obidvat nego san cmizdrija cili dan. Negdi popodne ide vapor za Split, ja još u suzama ali kako nisan ništa ija cili dan crkoh od gladi. Kaže stara: iman ti pohano i fetu kruva. Ja to progutan ka pelikan. Posli nego san izija pita stara znaš li ti šta je ono bilo. Pohano, kažen ja. Je ali pohano od patke. Znači, nije ni a stigla od patka reć, a ja san vec izriga i pohano i dušu i opet proplaka sve do doma', opisao je Dino tada na Facebooku.

  • +3

Dino Rađa

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!