spreman je za svirku

Davor Gobac: 'Tijekom ovog izazovnog razdoblja totalno sam savladao košenje, sredio sam si terasu i naučio kuhati crnu kavu'

30.09.2020 u 09:50

Bionic
Reading

Psihomodo Pop će u četvrtak, 1. listopada zasvirati u dvorištu zagrebačke Medike. Promovirat će tom prilikom i vinyl izdanje njihovog aktualnog albuma 'Digitalno nebo'. Davor Gobac u karanteni je uz ostatak benda snimio i pjesmu 'Sve će biti u redu', a okupili su se nakon podulje razdvojenosti kako bi virtualno primili Porin za najbolji rock album. Svestrani frontman je izolaciju iskoristio za još jednu svoju ljubav - slikanje

Za koncert jedan od rijetkih koncerata u ovo doba korona vrijeme u Mediki, Davor Gobac kaže kako se ne pripremaju posebno i da su prilično usvirani.

'Napravimo probu, dvije, malo prođemo kroz stvari, dogovorimo se koji ćemo repertoar svirati i sviramo. Iako moram reći da smo ovu godinu odsvirali sve skupa tri ili četiri koncerta. Nažalost', požalio se u razgovoru za Jutarnji list. U izolaciji je, priznao je, počeo slikati jer nisam više znao što da radim jer je shvatio da ima dovoljno vremena za slikanje.

'Napravio sam jedno sedam, osam slika s kojima sam baš zadovoljan i jednog dana ću valjda napraviti nekakvu izložbu da se vide', pohvalio se rocker. Od svih mu je najdraža posljednja koju je naslikao, a radio je na njoj nekoliko dana.

'U ovoj izolaciji jednu sam naslikao u par sati, jednu manju za 20 minuta. Onda opet zapneš na nekakvom djelu, pa to traje danima. Prosječno sam slikao stvarno dosta. Od ujutro, pa skroz do predvečer, skoro cijeli dan', rekao je. Još uvijek ne želi prodati svoja djela, a skupilo ih se 25 komada.

Progovorio je na temu svog sudjelovanja u showu 'The Voice'. 'Čujem se tu i tamo s nekima iz mog tima u našoj grupi na Watsappu, tu i tamo se pojavi neko čestitanje rođendana i slično. A i svirali smo u Čapljini zajedno s Vinkovim bendom i bilo je super', kaže Gobac. Za sada ne razmišlja o samostalnoj djelatnosti, a sa sinom Vilijem je, otkrio je, snimio 'nekakvu pjesmicu iz zabave'.

'Tijekom ovog izazovnog razdoblja totalno sam savladao košenje, sredio sam si terasu sa svojim prijateljem Dedom i naučio sam se kuhati crnu kavu', iskren je glazbenik.