neuspjela suradnja

David Beckham tuži Marka Wahlberga: Duguje mu 8,5 milijuna funti

20.04.2024 u 18:29

Bionic
Reading

Sportska legenda 2020. godine postao je globalni ambasador popularnog brenda holivudskog glumca, no neispunjene stavke ugovore natjerale su Beckhama da tuži Wahlberga

Prijateljstva u svijetu poznatih i slavnih često rezultiraju poslovnim suradnjama, no upravo poslovne suradnje nerijetko razaraju prijateljstva. Upravo to se dogodilo Davidu Beckhamu koji je odlučio tužiti prijatelja Marka Wahlberga zbog neizvršenih poslovnih dogovora.

Becks i Wahlberg postali su prijatelji nakon što su se nogometaš i njegova obitelj preselili u Los Angeles 2007. kada je potpisao ugovor nogometni klub LA Galaxy, a 2020. postao je globalni ambasador australskog brenda F45.

Retro tenisice koje ćemo viđati posvuda Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr

Australski brend F45 u međuvremenu je zabilježio velik pad vrijednosti, a Beckham sada tuži glumca i njegove poslovne suradnike nakon što je partnerstvo s F45, u kojem je veznjak promovirao vlastiti asortiman personaliziranih treninga, propalo zbog dionica za koje je tvrdio da su mu obećane.

Beckham tvrdi da mu je ugovorom obećano da će se dionice u tvrtki podijeliti početkom 2022, no to se nije dogodilo do sredine godine kada je cijena dionice pala s oko 12 dolara na svega 3 dolara po dionici.

Kako tvrdi DailyMail, Beckham je već prošle godine tražio odštetu od čak 18,85 milijuna dolara, a sada traži odštetu izravno od Marka Wahlberga i osnivača brenda F45 Adama Gilchrista i Roba Deutscha. Beckham tvrdi kako ga je ovaj posao oštetio nogometnu legendu za čak osam milijuna funti te ih sada zahtijeva i na sudu.

Uz Beckhama, Wahlberga je tužio i legenda golfa Greg Norman.

  • +2
Brooklyn Beckham Izvor: Profimedia / Autor: GAMR/SPOT / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia