luksuzno skijalište

Danima svi govore o suđenju Gwyneth Paltrow zbog skijaške nesreće, no koja je pozadina te priče?

29.03.2023 u 12:05

Bionic
Reading

Glumica Gwyneth Paltrow od 2019. na sudu je s umirovljenim optometričarem kojeg je 2016. navodno srušila tijekom skijanja na luksuznom skijalištu. Umirovljenik je isprva tražio 3.1 milijun dolara, a sada traži tek 300.000 dolara zbog ozljeda koje mu je pad prouzročio

Glumici Gwyneth Paltrow se sudi zbog njezine uloge u skijaškoj nesreći u luksuznom odmaralištu u Utahu gdje se navodno zaletjela u muškarca s leđa dok je neoprezno skijala 2016. godine. Cijelo suđenje popraćeno je na društvenim mrežama, a izjava glumice kako je izgubila pola dana skijanja postala je viralni hit koji neki žele pretvoriti u kostim za Noć vještica. Cijela afera nazvana je 'Ski-and-Run Trial', a glumici prijeti veća novčana kazna.

Zašto je tuži?

76-godišnji umirovljeni optometrist Terry Sanderson tuži glumicu zbog dobivenih ozljeda uslijed pada koji je navodno uzrokovala neopreznost glumice na jednoj od skijaških staza. Nesreća se dogodila 26. veljače 2016. u odmaralištu 'Deer Valley' u Utahu. Resort je poznat po elitnim gostima, a skijalište je uređeno samo za skijaše te poznato po fancy zabavama sa šampanjcem nakon skijanja.

'Dobio sam udarac u leđa tako snažno i točno u lopatice i činilo mi se kao da je savršeno centrirano, a šake i motke su bili točno na dnu mojih lopatica. Nikada me nisu tako jako udarili. Sve što sam vidio bilo je puno snijega', prisjetio se Sanderson koji je ostao slomljenih rebara i s trajnim oštećenjem mozga.

U tužbi se također navodi da 'ni gospođa Paltrow ni osoblje resorta 'Deer Valley' nisu obavijestili hitne službe o ozlijeđenom dr. Sandersonu te su ga ostavili na mjestu događaja s ozbiljnim ozljedama mozga, navodi se u jednom izvješću.

Što kaže Paltrow?

Glumica, koja se nalazila na stazi za početnike s učiteljem skijanja Ericom Christiansenom, odbacila je tužbe te tvrdi kako je ona ustvari žrtva njegovog neopreznog skijanja. U trenutku nesretnog događaja Sanderson nalazio se iza nje te ju je udario s leđa, zbog čega ona poriče svoju odgovornost za sudar. Priznala je da je vikala na Sandersona nakon nesreće i da se nije zaustavila kako bi provjerila je li neozlijeđen, ali također tvrdi da je u blizini stajala njezina obitelj s učiteljima skijanja koji su obećali da će podnijeti izvješće o incidentu.

'Jako mi ga je žao. Ali ja nisam izazvala nesreću pa ne mogu biti odgovorna ni za što od toga', rekla je glumica.

  • +4
Gwyneth Paltrow Izvor: Profimedia / Autor: POOL / Getty images / Profimedia

Tko su svjedoci?

Paltrowin suprug, TV producent Brad Falchuk, i njezino dvoje djece, Apple i Moses Martin, trebali su svjedočiti u ponedjeljak, no to je odgođeno zbog rasporeda. Ipak, već su svjedočile Sandersonove kćeri i prijatelji te nekoliko učitelja skijanja i članova skijaške patrole koji su bili prisutni kada se nesreća dogodila.

Craig Ramon, prijatelj ozlijeđenog Sandersona jedini je svjedok koji tvrdi da je bio na skijalištu i da je vidio sudar: 'Čuo sam taj vrisak i onda vidio kako se skijaš zabija u Terryjeva leđa', rekao je dodajući da je udarac bio 'jako jak'. Ramon je također istaknuo da je instruktor bio 'vrlo neprijateljski raspoložen' prema Sandersonu i da Paltrow nije dala svoje ime niti provjerila je li potrebna pomoć prije odlaska, ostavljajući ozlijeđenu osobu na snijegu s polomljenim rebrima.

Ipak, Paltrow tvrdi da je njezin instruktor skijanja provjerio Sandersona i pomogao mu da ustane.

Kakva kazna prijeti glumici?

Zbog ove nesreće Paltrow ne prijeti zatvorska već samo novčana kazna. Sanderson ju je isprva dužio za 3,1 milijun dolara, no nakon što je sudac odbacio tu tužbu 76-godišnjak smanjio je traženi iznos na svega 300.000 dolara. Glumica pak podnosi protutužbu tražeći 1 dolar odštete i naknadu odvjetničkih troškova.

  • +9
Gwyneth Paltrow Izvor: Profimedia / Autor: Image Press Agency/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia