VRIJEME ZA PROMJENE

[VIDEO] Danijela Martinović najavila veliki životni zaokret

03.05.2019 u 14:25

Bionic
Reading

Već je gotovo tri desetljeća među najuspješnijim i najomiljenijim pjevačicama na domaćoj estradi, a svoju je kreativnost dokazala i kroz pisanje te odnedavno i zanimljivim videoklipovima na svom YouTube kanalu. Sada se Danijela Martinović priprema za nešto posve drukčije, a o čemu je riječ ispričala je za tportal

Danijela Martinović spada među one izvođače na sceni koji nerijetko pokazuje veliko srce kroz razne dobrotvorne akcije, a sada kreće na turneju takvog karaktera. Na popisu je desetak gradova, a u ovoj Danijelinoj glazbenoj priči sudjeluje i Vladina zakladu Hrvatska za djecu.

'Gospođa Renata Gubić iz Zaklade Hrvatska za djecu i Toni Dabinović iz Select PR-a su me pitali bi li htjela u listopadu otpjevati koncert za Zakladu od kojeg bi prihod bio doniran Hrvatskom institutu za rijetke bolesti. Ja sam naravno objeručke prihvatila, međutim kako je razgovor tekao shvatila sam da je šteta da sve ostane na jednom koncertu i predložila sam da se ta divna priča se razvuče na malo više gradova i puno lijepih prostora i na dulji period', rekla nam je pjevačica.

Ispričala nam je koliko poznate osobe mogu utjecati na javnost i senzibilizirati ih za potrebite te kako komentira to da se za svaku akciju koja se objavi, sredstva brzo prikupe.

'Sve što javna osoba odjene, kaže, napravi ili u još u nekom gorem slučaju ne kaže i ne napravi ima strelovitu putanju do svakog čovjeka. Prema tome uvijek mi je bila želja bila iskoristiti to da se neka dobra stvar ili riječ brže čuje. To mi je bilo važnije nego bilo što drugo. Premda moram reći da sam pobornica toga da se neke dobrotvorne stvari rade i anonimno jer anonimno dobro djelo je isto dobro djelo. Ali kao javna osoba osjećam vrstu odgovornosti, da ako mogu, a pokazalo se da to mogu, ne propustim priliku da ne podignem nekakav val, koji će pomoći da privuče ljude jer bez njih nema ništa. Ja zaista vjerujem da su svi ljudi dobri, humani, samo im treba dati priliku da to pokažu. A to su pokazali u nebrojeno prilika kada su se događala zaista čuda, kad su se tako nevjerojatno predivno ujedinili i napravili divne stvari. Tako da sam čvrsto uvjerena da će se to dogoditi i ovaj put', kaže 47-godišnja pjevačica

  • +9
Danijela Martinović i zaklada 'Hrvatska za djecu' najavili turneju Neopisivo Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic

Uz šest vrhunskih glazbenika uvježbala je svoje najveće hitove, ali u novim stilovima koji nisu karakteristični za njen glazbeni opus. Obradili su oko 30 pjesama, od kojih nekoliko nije iz Danijelina opusa, nego su to njene pjesme za dušu.

'Odjenuti u novo ruho moje pjesme, zapravo je moja dugogodiošnja želja. Prvo je bila tiha, a onda je postala jako glasna želja, no međutim, kao za sve u životu treba se dogoditi pravi trenutak u pravo vrijeme na pravom mjestu. Zato sam cijeloj ovoj predivnoj priči zapravo dala ime 'Neopisivo', zato što sve što se događa je zaista tako. Kad je nešto izuzetno lijepo onda kažemo da je to neopisivo jer to nadilazi naša čula. S Tomicom Modrićem koji je producent svih ovih pjesama došla sam mu i objasnila što želim i rekla sam mu 'Tomice, ja te puštam sada, a ti me iznenadi. Tako ću se okušati u raznim glazbenim žanrovima od swinga, gipsy swinga, preko rumbe, sambe, tanga, pa čak imamo u nekim pjesmama primjese irskih zvukova violine tako da sam oduševljena. Mislim da je ovo zaista jedan vrhunac glazbenog sazrijevanja, prilika da se pokaže kako zapravo i stare pjesme mogu u novom ruhu, na novi način zazvučati potpuno drugačije', kaže Danijela.

Izvor: Društvene mreže

Ispričala je kako se odlučila na takav pomalo neobičan zaokret.

'Zapravo sam nedavno razmišljala kako sam čitav život voljela nekakve neobične kombinacije kako se nisam zadovoljavala samo ostati na tom nekom istom tragu u bilo čemu u životu pa tako i u glazbi. I dogodila mi se da se probudio u meni onaj osjećaj s kojim sam započinjala. Naravno, on nikad nije zauvijek nestao, ali se nekako transformirao i okretao u meni, a sada se ponovo dogodilo to ushićenje, ne samo moje nego svih glazbenika koji sa mnom sviraju zato što radimo nešto što nas svih raduje, baš smo kao djeca koja su otkrila neki novi instrumnet pa su savladala na njemu nekakvu lijepu melodiju i sad uživaju u svakom tonu kojeg izvodimo. Ovo je zaista bila moja dugogodišnja želja i mislim da je ovo samo početak divnog glazbenog putovanja koje je pred nama', kaže Danijela.

Prvi je koncert 18. svibnja u 20 sati u Istarskom narodnom kazalištu, a turneja traje do kraja godine. No Danijela neće samo pjevati, i ima i drugih planova.

'Trajat će punih osam mjeseci, no ne mirujem ja niti tu. Pripremam novu pjesmu početkom lipnja trebao bi izaći nastavak moje knjige poezije što me neizmjerno raduje. Prvi 'Šalabahter života' ćemo reizdati zato što se zaista u kratkom vremenu rasprodao tako da neprekidno imam upite za prvu knjuigu. Sada radosno mogu reći da sam pripremila sve uredniku koji će pregledati moje zapise, urediti izdanje i uskoro će moja druga knjiga biti na policama', ponosna je.