ZANIMLJIVI DETALJI

Dan je započinjala doručkom u krevetu i listanjem novina, a nakon mirišljave kupke i ispijanja votke, princeza Margaret svakog je dana ručala s kraljicom

14.10.2021 u 06:17

Bionic
Reading

Iako je rođena u kraljevskoj obitelji i odrasla okružena bogatstvom, princeza Margaret nije bila pretjerano sretna. Odrastanje u sjeni starije sestre, koja je postala kraljicom, rezultiralo je time da se morala odreći ljubavi, no s druge strane, takav način života pružio joj je neke druge blagodati

Za razliku od kraljice Elizabete II, njezina mlađa sestra, princeza Margaret, i nije trebala baš toliko paziti na svaki svoj korak. Iako, kada se danas podvuče crta, u nekim je stvarima itekako pretjerivala i 'hodala po rubu'. Ne samo da je pila, pušila i bila prijateljica mnogih slavnih osoba, Margaret je bila buntovnica te je zaradila nadimke 'princeza za zabavu', kao i 'rock'n'roll princeza'.

Iako je s Antonyjem Armstrong-Jonesom živjela u 20-sobnom stanu u Kensingtonskoj palači, koji joj je kraljica darovala povodom njihova vjenčanja, princeza Margaret imala je direktnu liniju s Elizabetom kako bi mogle razgovarati kada god to požele.

No za razliku od starije sestre, dani princeze Margaret izgledali su posve drugačije. Ona je uistinu živjela kao kraljica, uživajući u svakom trenutku koji joj se pružao. Njezina jutra započinjala su doručkom u krevetu, a u principu bi uvijek završila ispijanjem votke i ručkom u četiri slijeda.

Kako su otkrili britanski mediji, nije bilo ništa neobično to da Margaret nakon buđenja i doručka u krevetu provede u njemu i više od dva sata slušajući radio i listajući novine. Upravo te novine na kraju bi završile razbacane po podu, a sve oko nje bilo je prepuno opušaka cigareta.

  • +9
Princeza Margaret Izvor: Profimedia / Autor: RON BELL / AFP / Profimedia

Baš kao i u krevetu nakon buđenja, Margaret je po dva sata provodila u kupaonici te je, nakon što bi joj sluškinja sve pripremila, uživala u mirisnoj kupki. Budući da je u kadi znala provoditi i po sat vremena, voda joj se nekoliko puta zagrijavala, a onda bi se još sat vremena pripremala za ručak sa starijom sestrom.

Prvo bi sredila kosu i našminkala se, a potom odjenula čistu odjeću. Oko 12.30 krenula bi s ispijanjem votke, što je bila njezina jutarnja rutina od koje nije odustajala, a pola sata kasnije pridružila bi se sestri i majci na ručku od četiri slijeda. Hrana je bila poslužena na srebrnini i za svaku od njih bilo je previđeno pola boce vina, a na kraju obroka na stol bi stizalo voće, ali i razni sirevi.

Dijelovi njezina života dobro su prikazani i u Netflixovoj hit seriji 'Kruna', u kojoj je fokus stavljen i na njezin ljubavni život.