PLES SA ZVIJEZDAMa

Nakon eliminacijskog dvoboja žiri jednoglasno odlučio: U emisiji više nećemo gledati Anu i Marija

24.03.2019 u 20:30

Bionic
Reading

U večerašnjoj, drugoj od ukupno 12 emisija showa 'Ples sa zvijezdama', oprostili smo se od Ane Vučak-Veljača i Marija Ožbolta koje su u eliminacijskom dvoboju, novosti koju smo vidjeli po prvi puta, izbacili Marko Grubnić i Ela Vuković

O večerašnjem pobjedniku, ali i paru koji je prvi napustio show, odlučivali su večerašnji bodovi žirija kojima su zbrojeni i prošlotjedni bodovi. Tim bodovima zbrojeni su i glasovi publike koja je za svoje kandidate mogla glasovati tijekom gotovo cijele emisije, a nakon pretvorbe u bodove dobiili smo ukupni poredak parova od kojih su se prvih devet automatski plasirali u nastavak natjecanja, dok su posljednja dva para s liste za ostanak u emisiji morali plesati eliminacijski dvoboj.

Voditelji Janko Popović Volarić i Mia Kovačić na samom početku emisije najavili su još jednu novost pa smo po prvi puta na Novoj TV u 'Plesu sa zvijezdama' kao jedan od natjecateljskih plesova vidjeli i hip hop.

Drugu od ukupno 12 emisija otvorili su pjevač Damir Kedžo i Helena Janjušević vatrenom sambom.

'Gledao sam te ovoga puta Damire. Osjetio se duh sambe, pokazao si da imaš ritma u sebi, bili ste malo nabrijani pozitivno, ali ubuduće malo više trebaš gibati u zdjelici. Vjerujema da se vidimo idući tjedan', rekao je Nicolas.

Dinko Bogdanić zamjerio je Heleni što je nakon odlične izvedbe Kedžu bacila na pod.

'Vidim tvoju progresiju, iz prve u drugu emisiju. Ja vidim to gibanje u zdjelici. Genijalno je što uživaš u plesu i sretan si što imaš zmaja od žene uz sebe', rekla je Tamara.

'Izvrstan si partner. Sve si uspješno izveo i uspio prizemljiti nakon što te Helena bacila na pod', rekla je Almira.

Dinko je Damiru i Heleni dao 6 bodova, Tamara 7, Almira 8, a Nicolas 7.

Drugi večerašnji par bili su Marko Grubnić i Ela Vuković koji su plesali quickstep.

'Ta energija koja je prštila iz vas otišla je malo u krivom smjeru pa ste učinili neke krive korake', komentirao je Dinko i rekao kako se nada da će proći. Dao im je 6 bodova.

'Mislim da te malo trema pojela', rekla je Marku Tamara, no on je objasnio da nije trema nego predrasuda o quickstepu kojega je ipak, kako smatra, odradio najbolje što je znao. Od Tamare su također dobili 6 bodova.

'Quickstep je težak, dinamičan. Ovo je forma gdje moraš biti fantastičan i meni je to bilo super', komentirala je njihov nastup Almira koja im je takođe dala 6 bodova.

'Bili ste kao dva bonbončića', rekao je Nicolas kojega su Marko i Ela svojim plesom odveli u San Tropez pa im se zahvalio sa 7 bodova.

View this post on Instagram

Slatkiši! 🍭 #plessazvijezdama #NovaTV

A post shared by Ples sa zvijezdama (@plessazvijezdama) on

Viktorija Đonlić Rađa i Marko Mrkić plesali su jive.

'Imaš divne noge koje divno plešu. Malo se moraš opustiti, ali si vrlo talentirana', rekla je Viktoriji Tamara.

'Odličan ti je partner, a ti si toliko slobodna i vidi se da si uživala. Odlično si je popegalo, samo tako dalje', kazala je Almira.

'Zaista ste odlična kombinacija. Viktorija, fasciniraš me. Visoke su osobe inače malo nekoordinirane, ali ti si centrirana pa je Marko s lakoćom obavio sve okrete', rekao je Nicolas.

'Bio je to pravi jive. Marko iskoristio si odlično te divne duge noge', rekao je Dinko.

Viktoriji i Marku svi članovi žirija dodijelili su 8 bodova.

Ivan Šarić i Paula Jeričević plesali su valcer.

'Ivane, zaista si me oduševio. Bio si mekan kao pantera. Bio si pravi gentleman, samo malo fokusa kod pirueta', rekla je Almira i dodjelila im 8 bodova.

'Iz šlampavog cha cha cha u elegantnog plesača valcera. Paula, jako mudra koreografija', komentirao je njihov nastup Nicolas, Ivanu dao pet, a njihovom plesu 7 bodova.

'Umjesto trampavog cha cha cha pojavio se engleski gospodin koji je napravio veliki skok. Pohvale Pauli koja je to napravila od vas. Moram biti zadovoljan', komentirao je Dinko i dao im 7 bodova.

'Dirnuta sam valcerom, ti si faca. Stojim kod onoga što sam ti rekla prvi puta da prirodno plešeš, genijalno', kazala je Tamara koja ih je nagradila s 9 bodova.

Josipa Pavičić Berardini i Damir Horvatinčić plesali su sambu.

'Odlično ste otplesali i rado bih bio sljedeći kojega biste začarali', pohvalio je korake sambe Nicolas i dodao kako bi ipak volio da Josipa malo više koristi stojeću nogu da dobije više gibanja u tijelu i kukovima.

'Čekam termin za konzultacije', rekao joj je Nicolas.

'Izražaj je bio dobar, emocije su bile dobre, ali slažem se s onim što je Nicolas rekao. Malo mi je nedostajao taj kick da se oslobodi gornji dio tijela koji je važan u sambi', rekao je Dinko.

'Mislim da vam bolje stoje standardni plesovi. Samba svakako mora imati više tih kretnji. Malo ste mi pogubljeni kad ste izvan Damirove kontrole', rekla je Almira.

'Ovo je zahtjevan ples i Josipi doista više leže standardni. Ali bilo je jako dobro. Složila bih se da treba malo slobodnije u bokovima i gornjem dijelu, ali bit će to bolje', kazala je Tamara.

Svi su im dali 7 bodova, osim Tamare koja je dala 6 bodova.

Sonja Kovač i Gordan Vogleš plesali su cha cha cha.

'Iz bečke spavaće sobe u jedan vrući cha cha cha s Kube. Zadovoljniji sam, draže mi vas je vidjeti u cipelicama, vaša kemija ide dalje i nadam se da će nastaviti', kazao je Dinko, dok su se svi složili da bi trebala poraditi na kretnji u gornjem dijelu tijela.

Svi članovi žirija složili su se u ocjeni te Sonji i Gordanu dali po 7 bodova.

Davor Garić i Valentina Walma plesali su tango.

'Gariću, tebi puno više leži tango nego rumba. Bio si puno bolji nego u prvoj emisiji', pohvalila je Tamara.

'Malo sam razočarana. Taman kad te bacila mogao si skinuti te hlače. Bio si sjajan, sjajno si vodio, odlični su plesni koraci, jedino si malo krut, ali si odlično prizemljen što je važno za tango', rekla je Almira.

'Imaš bolji torzo od mene, priznajem. Vrlo ste muzikalni u nogama. Okvir je bio odličan, tu i tamo ste mogli biti malo bliže, ali za standarnden plesove na pravom ste putu', pohvalio je tango Nicolas.

'Jako sam zadovoljan. Puno bolje nego u prvoj emisiji. Pametna koreografija, a radom nogu ste pokazali da vam ova vrsta plesa odgovara', rekao je Dinko.

Muški članovi žirija dali su im po 8 bodova dok su im Almira i Tamara dale po bod manje.

Slavko Sobin i Gabriela Pilić plesali su jive.

'Zbilja ste razvalili, sjajna energija, odličan kontakt među vama', rekla je Almira.

'Sviđalo mi se što si dozvolio da Gabrijela leprša oko tebe kao leptirić, onako kako to mora biti u jiveu', pohvalio je Slavkovu izvedbu Nicolas.

'Oduševili ste me. Ako vam bude dosadno Slavko, rado ću se pridružiti Gabrijeli', rekao je Dinko koji im je dao 9 bodova, dok su ostali članovi žirija dali po 8 bodova.

Nives Celzijus i Mateo Cvenić plesali su rumbu.

'Show kao show je odličan. Ti si savršeni materijal za rumbu, ali bih te volio češće vidjeti na tvojim nogama da mogu procijeniti samu rumbu. Bili ste nažalost dosta u akrobacijama', rekao je Nicolas, a s njim se složila i Tamara koja je rekla Nives da ako želi napredovati iz emisije u emisiju, mora pokazati karakter svakog plesa.

'Izražena seksualnost, lijepa energija i emocije, ali nedostajalo mi je plesa. Ja volim ples, dakle volim rumbu', rekao je Dinko.

Almira je bila zadovoljna s radom na isticanju prsa, ali spočitnula je Nives da joj gornji dio tijela mora biti bolji.

'Nedostaje ti čvrstine u tijelu', rekla je Nives Almira.

Dinko i Tamara ovu su rumbu ocijenili s 5 bodova, Almira im je dala 6, a Nicolas samo 4 boda.

Ana Vučak-Veljača i Mario Ožbolt plesali su cha cha cha.

'Dali su sve od sebe. Publika je reagirala pozitivno. Malo ste žurili, ako sveukupno bilo je izvrsno', rekao je Dinko.

Tamara je pobrojala dosta nedostataka, ali i rekla da su Ana i Marko, najmlađi par ovog showa, dobitna kombinacija.

'Mario moraš pripaziti na fokus kod pirueta jer ti se ona izgubi', rekla je Almira, ustala i pokazala kako se to radi.

'Zvučat ću kao starac, ali morate malo smiriti hormone. Malo manje razbacivanja i više kontrole. Čestitam vam, večeras ste izmislili novi ples. To nije bio cha cha cha, nego cajka cha', komentirao je Nicolas ples koji su izveli na pjesmu 'Dobitna kombinacija' Jelene Rozge.

Svi članovi žirija ocijenili su cha cha cha Ane i Marija s ocjenom 6.

Ecija Ojdanić i Marko Šapina plesali su hip hop.

'Slobodni stil ti genijalno leži, a ti Ecija izgledaš fenomenalno', rekla je Tamara. Složila se i Almira te pohvalila organizatore što su uvrstili hip hop u emisiju.

'Čini se kao da je lagano, ali užasno je teško', rekla je Almira i poželjela malo više rada gornjeg dijela tijela.

'Gledam i ne vjerujem. Kao da gledam dva tinejdžera koji čagaju. Sviđa mi se, kupujem', pohvalio je Nicolas koji je Eciji i Marku dao 7 bodova, dok su ostali članovi dali po 6 bodova.

'Drago mi je da je hip hop uveden, ali ja se ne razumijem u to. S baletnog aspekta nisam vidio ništa baletnoga', našalio se Dinko.

  • +36
Ples sa zvijezdama - 1. emisija Izvor: Promo fotografije / Autor: Nova TV

Nakon zbrajanja bodova iz prošle i ove emisije, na prvom mjestu su bili Slavko i Gabrijela s 11 bodova, slijedili su ih Viktorija i Marko s 10, Josipa i Damir s 9, Marko i Ela s 8, Damir i Helena sa 7, po 6 bodova imali su Ivan i Paula te Sonja i Gordan, po 5 bodova Davor i Valentina te Nives i Mateo, Ana i Mario imali su 4 boda, a posljednji su bili Ecija i Marko s 3 boda.

Zbroju bodova žirija pribrojeni su glasovi publike i pretvoreni u bodove. Posljednji s liste, Ecija i Marko, zahvaljujući glasovima publike, upisali su se u društvo odabranih devet među kojima su se još našli Damir i Helena, Viktorija i Marko, Nives i Mateo, Slavko i Gabrijela, Ivan i Paula, Davor i Valentina, Josip i Damir te Sonja i Gordan. O desetom paru koji će nastaviti svoj ples u emisiji odlučio je eliminacijski dvoboj između pretposljednjih s liste Ane i Marija, koji nisu uspjeli osvojiti dovoljno glasova publike, ali i Marka i Ele koji su osvojili dosta glasova žirija, ali im je publika svojim glasovima bila manje naklonjena.

U trideset sekundi improviziranog plesa cha cha cha, parovi su se u plesnom dvoboju ponovno borili za naklonost članova žirija, koji je jednoglasno odlučio da u emisiji više nećemo gledati Anu i Marija.