najgledaniji film u domaćim kinima u 2023.

Cvrčkak i mravica izbacili novi spot za pjesmu Nema zime

03.03.2023 u 11:19

Bionic
Reading

Nema zime za 'Cvrčka i mravicu' – i dalje pjevaju u hrvatskim kinima, a najgledaniji su film u domaćim kinima u 2023. kojeg je od početka godine vidjelo gotovo 55.000 gledatelja. Tim povodom objavljen je video spot za pjesmu 'Nema zime' u kojoj glumac Marko Petrić, inače u ulozi cvrčka Keta, pjeva o vječnoj zabludi cvrčaka da zima ne postoji

Film 'Cvrčak i mravica' postaje najgledaniji hrvatski film od pretpandemijske 2019. godine, a u redovnoj distribuciji je i u susjednoj Bosni i Hercegovini. Prošlog vikenda prikazan je u sklopu međunarodnog filmskog festivala FEST u Beogradu, a u travnju će biti prikazan na Leeds Young Festivalu zajedno s najatraktivnijim svjetskim animiranim i dječjim filmovima protekle godine. U redovnu distribuciju u Poljskoj kreće sredinom ožujka.

Izvor: Društvene mreže

'Cvrčak i mravica' i dalje je u domaćim kinima, a podsjećamo, dobio je preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za prikazivanje osnovnoškolcima, no i stariji vrtićari izlaze iz kina s osmijehom.

Riječ je o prvom hrvatskom cjelovečernjem animiranom filmu nastalom u 3D tehnologiji, vizualno raskošnom i glazbeno bogatom originalnim pjesmama koje potpisuje Coco Mosquito.

U priči o toleranciji i suživotu bučnih cvrčaka i radišnih mrava inspiriranoj Ezopovom basnom, svojim glasovima likove su oživjeli poznati glumci i pjevači Tara Thaller, Marko Petrić, Filip Vidović Jadranka Krajina, Katarina Madirazza, Dušan Bućan, Dražen Čuček, Damir Martinović Mrle, poznat I kao predstavnik Hrvatske na Euroviziji, te Luka Petrušić, Domagoj Janković, Ivan Đuričić i Mladen Vasary kojemu je ovo bila jedna od zadnjih uloga na filmu.

Uz film je već objavljen i video spot za glavnu pjesmu 'Pjevati možeš i ti' koju izvodi Tara Thaller, a čekaju nas i nova iznenađenja.

Izvor: Društvene mreže

Redatelj filma je Luka Rukavina koji je uz Ronu Žulj i koscenarist filma nastalog prema priči Darka Bakliže. Dizajn produkcije radila je Jadranka Soviček Krpan, dok su na konceptu i dizajnu likova surađivali Manuel Šumberac i Darko Bakliža. Supervizor animacijskog tima i glavni animator je Siniša Mataić. Montažer filma je Roman Cernjak, dok filmsku glazbu i dizajn zvuka potpisuje Vjeran Šalamon. U ulozi korežisera i supervizora postprodukcije je Dino Krpan, ujedno i producent filma, dok je Kristijan Milić supervizor režije.

Glavni producent filma je tvrtka Diedra iz Zagreba, a koproducent Zagreb Film. Sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a podržali su ga Potprogram MEDIA programa Kreativna Europa, Hrvatska radiotelevizija, te Ministarstvo kulture i medija RH. Distributer filma je Duplicato Media. Film Cvrčak i mravica možete još uvijek pogledati u CineStaru i ostalim kinima, u distribuciji Duplicata, a ulaznice kupiti online ili na blagajni kina.